Krigsskip fra USA og Israel holdt en uvanlig manøver i Rødehavet

0
Foto: US Naval Forces/CC)

Israelske og amerikanske marineskip holdt en historisk felles patrulje i Rødehavet denne uken, rapporterer Israelradar på grunnlag av ei sending fra den israelske kanalen Kan News. Amerikanerne mobiliserte USS Monterey-missilkrysseren og et P-8 Poseidon-spionfly, sa militærjournalist Itay Blumental.

Parallelt satte IDF ut et Saar 5 krigsskip samt to patruljebåter. Havmanøvren var en del av en stor og uvanlig øvelse i Rødehavet, twitret militærreporter Nir Dvori. Den felles operasjonen fremhever økende samarbeid i regionen, mens IDF og amerikansk militære forbereder seg på å konfrontere Iran-aksen i en framtidig konflikt. Forsvarsminister Benny Gantz sa mandag at Israel og USA øker samarbeidet og jobber med en «Plan B» for å motvirke Teherans atomprogram.

Planen vil innebære «andre handlinger» i tilfelle en avtale om å begrense Teherans atomprosjekt ikke blir signert, sa han uten å utdype.

De to landene deler allerede etterretning og styrker sitt regionale samarbeid, la Gantz til, ifølge en rapport fra Walla News. Tidligere ble det rapportert at Israel trenger ny ammunisjon fra USA for å oppgradere militære planer mot Iran.

De avanserte våpnene er ifølge Israel påkrevd ettersom IDF -sjef Aviv Kochavi beordret hæren til å lage en ny plan for å angripe Iran med en ikke offentliggjort styrke, sa N12 News. Israel har allerede delt detaljer om sine angrepsplaner med Pentagon, ifølge en tidligere rapport.

Iran, Kina og Russland skal holde marineøvelse i Persiabukta

Uten direkte tilknytning til denne øvelsen melder iranske PressTV at Iran, Russland og Kina vil holde felles maritime øvelser – kalt CHIRU – i Persiabukta rundt slutten av 2021 eller tidlig i 2022, for å sikre internasjonal skipssikkerhet og bekjempe piratvirksomhet, sier den russiske ambassadøren i Teheran.

«I slutten av dette året eller begynnelsen av det neste året vil de årlige felles marineøvelsene, CHIRU, bli holdt i Persiabukta. Russiske, iranske og kinesiske krigsskip deltar i dem. Hovedmålet er å øve handlinger for å sikre internasjonal skipssikkerhet og bekjempelse av sjørøvere, sa Levan Dzhagaryan i et intervju. Han la til at forberedelsene til International Army Games 2021 i Irans Chabahar-havn, også er i ferd med å bli fullført. «Sammen med Russland og Iran vil Kina, India, Syria og Venezuela delta».

I september vil Russland, Iran, Kasakhstan og Aserbajdsjan gjennomføre en felles militærøvelse i Kaspihavet. Det er ikke lenger USA som tegner det militære og politiske kartet i Midtøsten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.