Dette tegner til å bli et rekordår for steigan.no

0
Veksten i antall sidevisninger på steigan.no

Nettavisa steigan.no når nye høyder.

Av Pål Steigan.

2021 vil bli nok et rekordår for nettavisa steigan.no. Til tross for sensur og blokkering på Facebook som er satt i scene av Faktisk.no i samarbeid med Facebook, har vi nå over 12.200 følgere på det sosiale mediet og over 10.500 markerer at de liker det de ser. Månedsstatistikken derfra sier også at vi når fram til rundt 80.000 personer der hver måned. Tendensen er at vi når fram til flere yngre folk enn før og at det er markant flere kvinner som følger steigan.no nå enn tidligere. Nå er ca. 45% av dem som følger oss på Facebook kvinner. Vi leses av folk fra alle politiske retninger, og forsøk på boikott og «scenenekt» har mislykkes totalt.

Vår egen statistikk på WordPress viser også til nye rekorder. I august 2021 var det 900.000 sidevisninger, og vi hadde hatt like mange sidevisninger på 8 måneder som i hele 2020, som også var et rekordår. Fortsetter denne tendensen, går det mot 8 millioner sidevisninger i 2021. Tall tyder på at vi har over 100.000 tilfeldige lesere. Vi har ca. 4.500 abonnenter på nyhetsbrevet vårt. De får avisa hver morgen klokka 8.00. Vi har lykkes med å gi ut avis hver eneste dag i 2021, akkurat som i 2020.

Det ligger nå ca. 12.000 artikler i databasen vår. Basen er fullt søkbar, og kan brukes som et kildearkiv eller «leksikon» over nyheter og analyse. Vi oppgir alltid lenker til kildene våre, og per i dag er det bortimot en kvart million slike lenker i databasen. Det gjør at leserne både kan «titte oss i kortene», men også kan fortsette å studere de kildene vi har brukt og utnytte dem i sitt eget arbeid.

Disse tallene forteller om et unikt nettavisprosjekt som leserne både bruker, liker og følger med på. Vi får svært mange tips, forslag, spørsmål og kommentarer som kommer godt med i arbeidet. Vi setter også pris på kritikk slik at vi kan forbedre oss.

Hvor går veien videre?

I tall og innflytelse har steigan.no overgått de målene vi satte oss for fem år siden. Dette er en god plattform for å komme videre. Under den nesten surrealistiske «koronakrisa» har det vist seg at steigan.no har vært den fremste opposisjonsavisa i Norge. Vi skulle ønske at vi hadde hatt sterke konkurranse om den tittelen.

For å forbedre nettavisa trenger vi større økonomiske muskler. Vi er 100% fullfinansiert av bidrag fra leserne. Vi har ikke statsstøtte og ingen rike onkler eller tanter. Det er de små, regelmessige bidragene fra leserne som sørger for at vi kan gi ut avis hver dag. Dette takker vi for og gjør så godt vi kan for å leve opp til.

Men potensialet er mye større. Vi tror vi kan doble antallet abonnenter innen ikke altfor lang tid. Det er viktig for å ikke være så avhengig av lunefulle og sensurglade sosiale medier. Det bygger også vårt eget «samfunn» av bidragsytere, lesere, tipsere og aktivister. Vi må også jobbe med forbedring av tekniske løsninger og sikkerhet.

Abonnementet er gratis, og det skal det fortsatt være. Men hvis for eksempel 3.000 av våre faste lesere kunne avse en hundrelapp i måneden på avisa, ville vi ha en årsinntekt på 3,6 millioner og ville kunne engasjere flere til å gjøre jobber for oss. Vi har allerede mange som bidrar gjennom frivillig innsats, men ikke alle har muligheten til det, så bedre økonomi ville styrke avisa i kvalitet, innhold og emnetilfang. Vår erfaring og våre tall tilsier at dette er et fullstendig realistisk mål.

For å nå dit trenger vi folk som kan verve abonnenter og folk som kan bidra til markedsføring, ikke minst i flere sosiale medier. Frivillige mottas med takk, men vi kan også betale noe for innsatsen til dem som trenger det, og oppnår resultater.

Vi trenger også flere oversettere.

Interesserte kan kontakte oss på kontakt@steigan.no

Vårt løfte er at vi vil fortsette å drive uavhengig, kritisk og gravende journalistikk som er faktabasert og analytisk.

Bidra til uavhengig journalistikk:

Vips 116916

Konto 9001.30.89050

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.