Bidens pressesekretær jobbet for israelsk spionfirma

0
Pressesekretær Jen Psaki under en pressekonferanse i Det hvite hus.

President Joe Bidens pressesekretær Jen Psaki jobbet for et israelsk firma anklaget for engasjement i overvåking av palestinere under israelsk militær okkupasjon. Dette skriver Electronic Intifada.

Psakis offentlige økonomiske opplysninger viser at hun tjente minst $ 5000 som «krisekommunikasjonskonsulent» for AnyVision.

Den eksakte datoen for arbeidet er ikke spesifisert, men det skjedde mellom tiden Psaki forlot Obama -administrasjonen i 2017 og hennes nye rolle i Bidens administrasjon.

Psaki har drevet et kommunikasjonsfirma kalt Evergreen Consulting siden en måned etter at president Barack Obama forlot vervet.

Dette dekker perioden da AnyVision sto overfor ei PR-krise på grunn av den påståtte medvirkning til Israels krenking av palestinske rettigheter.

I 2019 rapporterte den israelske avisen Haaretz at AnyVisions ansiktsgjenkjenningsteknologi i hemmelighet ble brukt av Israels okkupasjonshær “for å overvåke palestinere på Vestbredden ved sjekkpunkter på vei inn i Israel – mens de brukte et nettverk av kameraer djupt inne på Vestbredden.”

AnyVisions president, Amir Kain, var tidligere leder for det israelske forsvarsdepartementets sikkerhetsavdeling, og en av rådgiverne, Tamir Pardo, er tidligere leder for Mossad spionasje- og attentatbyrå, ifølge Haaretz .

Med andre ord var AnyVision angivelig en integrert del av det Israels ledende menneskerettighetsgruppe B’Tselem nylig beskrev som et «apartheidregime» som ble opprettet for å videreføre «en gruppes overlegenhet – jøder – fremfor en annen – palestinere.»

Ifølge Haaretz hevdet firmaets medstifter Eylon Etshtein uten tilsynelatende ironi at selskapet hans er «veldig følsom» for rasemessige og «gender bias» og bare selger til «demokratiske land med ordentlige regjeringer.»

En påfølgende rapport fra Olivia Solon for NBC News uttalte at AnyVision «driver et hemmelig militært overvåkningsprosjekt på hele Vestbredden.»

«Palestinere som bor på Vestbredden har ikke israelsk statsborgerskap eller stemmerett, men er underlagt bevegelsesrestriksjoner og overvåking av den israelske regjeringen,» bemerket NBC.

Kampanjen #DropAnyVision som drives av solidaritets- og menneskerettighetsaktivister oppfordret Microsoft til å bryte forbindelsen til spionfirmaet .

Kampanjen – ledet av Jewish Voice for Peace – var vellykket.

Microsoft kunngjorde for et år siden at det trekker seg fra engasjementet i AnyVision, etter at det bestilte en etterforskning ledet av den tidligere amerikanske riksadvokaten Eric Holder.

Sjøl om varigheten av Psakis konsulentarbeid for AnyVision var begrenset til en kort periode og bare ga en liten sum av $ 5000 i honorar, framhever denne avsløringa den enorme innflytelsen til den israelske regjeringens spioneringsnettverk. Denne innflytelsen har gjennomsyret regjeringer over hele verden, massemedieselskaper og multinasjonale teknologiselskaper gjennom investeringer og ansettelse av enkeltpersoner som har fungert som rådgivere for selskaper som er omfattet av nettverket. Som avsløringene av NSO Group og AnyVision Interactive Technologies viser, er ikke siste ord sagt om omfanget av denne innflytelsen.

Når man ser på den vaklende og fomlende Biden-administrasjonen, er det ikke tvil om at det trengs mer enn en «krisekommunikasjonskonsulent».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.