Utenriksminister Blinken: «Dette er definitivt ikke Saigon om igjen»

0
Fotomontasje: Saigon, Kabul. Det er mulig å ane en viss likhet, ikke sant? Det synes ikke Antony Blinken.

I et intervju på ABCs «This week» stilte TV-vert Jonathan Karl følgende spørsmål til USAs utenriksminister Antony Blinken i forbindelse med den panikkartede flukten fra Afghanistan:

«Er USAs evakuering av Kabul sammenliknsbart med da amerikanere ble hentet ut med helikopter fra ambassaden i Saigon i 1975 etter USAs nederlag i Vietnam.»

Blinken svarte: «La oss ta et skritt tilbake. Dette er definitivt ikke Saigon. Ut fra hva vi tok sikte på å oppnå i Afghanistan, så har vi oppnådd det.»

(Notert: Er det mulig å pakke så mange usannheter inn i så få ord?)

Blinken har naturligvis gjort seg til latter for en hel verden, og sjøl i hovedstrømsmediene i USA kjører de om igjen TV-bildene fra da Chinook-helikoptre evakuerte ambassaden i Saigon parallelt med nøyaktig tilsvarende evakuering i Kabul.

USA har gått på enda et katastrofalt og historisk nederlag, og det er så tydelig for enhver at ikke en gang de lojale mediene kan skjule det.

USA ville sende 6000 soldater til Afghanistan

Så seint som søndag 15. august 2021 sendte USAs utenriksdepartement og forsvarsdepartement ut en uttalelse der de sa at USA vil sende 6000 soldater inne 48 timer til Afghanistan for å sørge for en ordnet tilbaketrekning.

Man må spørre seg hvor den amerikanske overkommandoen befinner seg. Taliban kontrollerer alle flyplasser i Afghanistan. Innbiller de seg at de vil få landingstillatelse for sine 6000 soldater?

Taliban: Krigen er over – det blir ingen overgangsregjering

Taliban har tatt kontroll over presidentpalasset etter at president Ashraf Ghani flyktet. Taliban sier nå at de vil ha dialog med alle nøkkelpersoner i landet og garantere deres sikkerhet. Deres talsmann Mohammad Naeem sier i en uttalelse: «Vi vil ha fred med alle.» Taliban sier også at de utlendingene som ønsker å forlate landet skal få gjøre det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.