USA-drone drepte 9 medlemmer av en familie i Afghanistan

0
USA-drone. Illustrasjon.

Ni medlemmer av en familie – inkludert seks barn – ble drept i en amerikansk droneangrep rettet mot et kjøretøy i et boligområde i Kabul, fortalte en slektning til de døde en lokal journalist som jobbet med CNN. Dette melder den amerikanske nyhetskanalen.

USA utførte luftangrep i Kabul, angivelig rettet mot en mistenkt IS-K-selvmordsbomber som man påsto utgjorde en «overhengende» trussel mot flyplassen. Dette kom fram fra USAs sentrale kommando søndag. Den yngste drepte var ei 2 år gammel jente, ifølge en bror til en av de drepte. De var «en vanlig familie», sa han. «Vi er ikke ISIS eller Daesh, og dette var et familiehjem – der brødrene mine bodde sammen med familiene sine.» Naboer og vitner på droneangrepet i Kabul fortalte CNN at flere mennesker ble drept, inkludert barn.

Det amerikanske militæret erkjente senere søndag at det er rapporter om sivile tap etter angrepet. «Vi vet at det var betydelige og kraftige etterfølgende eksplosjoner som følge av ødeleggelsen av kjøretøyet, noe som indikerer en stor mengde eksplosivt materiale inne som kan ha forårsaket flere tap. Det er uklart hva som kan ha skjedd, og vi undersøker videre,» sa kaptein Bill Urban, talsmann for USAs sentrale kommando, sa i en uttalelse.

Taliban, som nå har kontroll over Afghanistan, fordømte angrepet og sa at USA hadde krenket landets suverenitet. Bilal Kareemi, en Taliban-talsperson, sa til CNN at det «ikke var riktig å utføre operasjoner på andres jord» og at USA burde ha informert Taliban. «Når USA gjennomfører slike operasjoner, fordømmer vi dem,» sa han.

Det er ikke mange dagene siden USA og vestlige medier uttrykte sin angivelige bekymring for afghanske kvinners framtid nå som Taliban tar over. Men det gjenstår å se om de er like bekymret for afghanske kvinners og barns skjebne når det handler om droneangrep fra USA.

Forrige artikkel– Det Store Spillet er over og USA tapte
Neste artikkelBritish Medical Journal: – Slakk av og få vitenskapen på plass!