MintPress konfronterer senator Cruz om de drepende sanksjonene mot Venezuela

0
Senator Ted Cruz. Kilde: MintPress

Journalisten Ben Rubinstein fra MintPress møtte tilfeldigvis senator Ted Cruz på McCarran internasjonale lufthavn i Las Vegas 21. august 2021. Rubinstein kjente godt til senatorens mangeårige støtte til økonomisk krigføring i det globale sør via ensidige tvangstiltak eller sanksjoner, derfor grep han sjansen til å konfrontere Cruz.

«Senator, kan du fortelle meg hva du føler om sanksjonene mot Venezuela som har drept 40 000 mennesker?» spurte han. Men Cruz nektet å ta opp spørsmålet og sa til Rubinstein at «det er godt å se deg.»

«Hvor mange flere dødsfall er du villig til å rettferdiggjøre?» fortsatte Rubinstein.

Cruz vred seg unna igjen og svarte at «det er interessant at du forsvarer [Venezuelas president Nicolas] Maduro og sosialister.»

På spørsmål om barnas død på grunn av amerikanske sanksjoner mot Venezuela vred Cruz på det igjen og anklaget Rubinstein for å forsvare kommunismen.

Det var klart at senatoren ikke hadde noe egentlig forsvar for den morderiske politikken han har gått inn for; han gadd ikke engang å forsvare dem, og valgte i stedet å gjøre som en forgjenger av ham: senator Joseph McCarthy.

Da han konfronterte Cruz, hadde Rubinstein ryggdekning for sine tall. Hans tall om at 40.000 mennesker har dødd av amerikanske sanksjoner mot Venezuela kommer fra en studie fra 2019 fra den økonomiske tankesmia Center for Economic and Policy Research (CEPR), som fant ut at “sanksjoner har påført og i økende grad påført veldig alvorlig skade på menneskeliv og helse, inkludert anslagsvis mer enn 40.000 dødsfall fra 2017 til 2018; og at disse sanksjonene ville passe til definisjonen av kollektiv straff mot sivilbefolkninga som beskrevet i både de internasjonale konvensjonene i Genève og Haag, som USA er undertegner av.»

Sanksjonene «er også ulovlige i henhold til internasjonal lov og traktater som USA har signert, og ser ut til å bryte også amerikansk lov,» fortsetter studien.

At senator Cruz vet hva sanksjoner fører til, kan det ikke være tvil om. Se blant annet dette oppslaget:

Det handler om å bruke sult som våpen mot ei sivilbefolkning, noe som ifølge Geneve-konvensjonene kan være forbrytelser mot menneskeheten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.