Mailchimps blokade mot steigan.no er et angrep på livsnerven vår

0
MailChimp. / Shutterstock

Siden 21. august har vår epostleverandør Mailchimp blokkert utsendelsen av den daglige utgaven av steigan.no til våre 4.500 abonnenter. De hevder at vi har brutt brukerbetingelsene, noe som ikke stemmer. Vi oppfatter dette tvert om som et politisk angrep rettet mot det redaksjonelle innholdet i nettavisa steigan.no. Dette er altså som om postverket eller DHL skulle stanse brev eller pakker fordi de misliker det politiske innholdet i dem.

Angrepet er ikke helt overraskende. I det siste har Mailchimp gått i tett allianse med WHO og vaksineindustrien, og har skrevet om sin Acceptable Use Policy, slik at det nå står:

Prohibited Content

Please don’t use Mailchimp to distribute anything offensive, to promote anything illegal, or to harass anyone. You may not use Mailchimp to create, send, display, advertise, or sell (as applicable):

Illegal goods or services

Emails that violate the CAN-SPAM act or other anti-spam laws

Pornography/sexually explicit content

Campaigns promoting or supporting terrorism or violent extremism

Counterfeit products or products that infringe the intellectual property rights of others, including trademark, copyright, design or patent rights

Products claiming to prevent, treat, or cure COVID-19 that are not approved or authorized for emergency use by regulatory or public health agencies, such as the FDA in the U.S.

Nå har ikke vi reklamert for noen produkter som kan kurere covid-19. Vi har omtalt alternative behandlingsmåter redaksjonelt og vist at erfarne leger har god erfaringer med det.

Men vi har mistanke om at i storkapitalens diktatoriske verden er det aller farligste at vi taler narrativet deres midt imot og at vi avslører alle løgnene, svindelen, de korrupte industriinteressene og det anti-vitenskapelig grunnlaget for denne gigantiske psykologiske krigen mot verdens folk.

Derfor er vi godt i gang med å finne et alternativ til Mailchimp.

I kamp mot den «økende undertrykkelsen» som blir begått av Big Tech-monopolene, lanserte journalisten Glenn Greenwald en ny videokanal, «Systemoppdatering med Glenn Greenwald» på Rumble. Denne videodelingsplattformen for ytringsfrihet stiger som et alternativ til YouTube. Greenwald kunngjorde sitt initiativ 12. august 2021 i en video som ble lagt ut på kanalen, og sa at han er «veldig spent på dette trekket.» Greenwald er ikke den eneste som beveger seg bort fra Big Tech til Rumble. Ifølge Greenwald vil også andre framstående personligheter som tidligere rep. Tulsi Gabbard, Shant Mesrobian, Mujahed Kobbe og Zaid Jilani bli med i Rumble.

Greenwald som vet en ting eller to om undertrykking på nettet har også flyttet sin blogg til substack, og det er et alternativ også vi utforsker.

Vi lover å finne en løsning som er mindre utsatt for teknogigantenes vilkårlige sensur og blokkeringer, og håper at leserne bærer over med oss for de problemene som våre motstandere har skapt mot oss. Sammen skal vi slå dem!

Forrige artikkelUSAs ydmykende nederlag i Afghanistan åpner for et seismisk skifte
Neste artikkelForetaksmodellen må skrotes !
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).