Syria skal ha skutt ned 7 av de 8 siste israelske missilene

0
Bilde: Southfront

Det russiske militæret sier at Syrias luftforsvarsstyrker har skutt ned sju av åtte raketter som ble skutt av israelske krigsfly under et raid rettet mot den syriske provinsen Aleppo. Dette melder ABC News.

Vadim Kulit, lederen for det russiske militærets forsoningssenter i Syria, sa at fire israelske F-16 jagerfly rettet mot anlegg sørøst for Aleppo i mandagens angrep.

Kulit sa at syv av åtte raketter som ble lansert av de israelske jagerflyene ble felt av syriske luftforsvarsenheter som brukte russisk leverte luftforsvarssystemer Pantsyr-S og Buk-M2. Et missil skadet bygningen til et vitenskapelig forskningssenter i Safira, sa han.

En syrisk militærmedarbeider sa tidligere til det statlige nyhetsbyrået SANA at Israel utførte et luftangrep i Aleppo-provinsen seint mandag. Han sa at syriske luftforsvar skjøt ned de fleste rakettene i angrepet som skjedde like før midnatt.

Den samme nyheten er gjengitt i den israelske avisa Times of Israel. De skriver:

Kommentarene kom midt i en ny rapport lørdag om at Russland har «gått tom for tålmodighet» overfor Israel i Syria og planlegger et skifte i sin politikk mot israelske flyangrep over hele landet, ifølge den London-baserte arabiske avisen Asharq Al-Awsat, som siterte en ikke navngitt «velinformert» russisk kilde.

Tidligere lørdag siterte Asharq Al-Awsat en ikke navngitt russisk kilde som sa at Moskva etter samtaler med Washington hadde fått inntrykk av at «Washington ikke ønsker de kontinuerlige israelske raidene», og mener dermed at dt har frihet til å handle mer aggressivt for å motarbeide dem.

Times of Israel skriver:

I lys av dette forsynte russerne nå syriske styrker med mer avanserte antirakettsystemer og kunnskap, noe som gjorde dem mer i stand til å skyte ned israelske missiler, heter det i rapporten. Det hevdet at effekten av dette allerede har blitt registrert, med syriske luftvern som skjøt ned sju av åtte israelske raketter under et israelsk raid 19. juli.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.