Storbritannia: To barn av en million dør av covid

0
British nurse about to inject young child

– og da snakker vi om barn med underliggende sykdommer.

Den samlede risikoen for at barn blir alvorlig syke eller dør av covid er ekstremt lav, bekrefter en ny analyse av covid-infeksjonsdata. Dette skriver BBC.

Data fra de første 12 månedene av pandemien i England viser at 25 under 18 år døde av covid. De som lever med flere kroniske sykdommer og nerveskader var mest utsatt, men den samlede risikoen er svært lav. Konklusjonene vurderes av Storbritannias rådgivende gruppe for vaksiner.

Tallenes tale er klar: I Storbritannia har bare 251 barn blitt lagt inn på intensivavdeling fra mars 2020 til februar 2021. Det er 1 av 50.000. 25 barn eller unge har dødd av covid. Det er 2 av én million.

Forskere fra University College London og universitetene i York, Bristol og Liverpool sier at studiene av barn er de mest omfattende hittil for noe land i verden. De sjekket Englands folkehelsedata og fant de fleste av de unge som hadde dødd av Covid-19 hadde underliggende helsemessige forhold: Rundt 15 hadde livsbegrensende eller underliggende tilstander, inkludert 13 som lever med komplekse nevrohemminger.

Seks hadde ingen underliggende forhold registrert de siste fem årene – selv om forskere advarer om noen sykdommer kan ha blitt oversett. Ytterligere 36 barn hadde en positiv covid-test på tidspunktet for deres død, men døde av andre årsaker, antyder analysen. Forskerne anslår at 25 dødsfall i en befolkning på rundt 12 millioner barn i England gir en bred, samlet dødelighet på 2 per million barn.

Regjeringa i Storbritannia vurderer fortsatt å anbefale vaksiner for barn over 12 år. Når man tar i betraktning at disse vaksinene er eksperimentelle, at de innebærer en betydelig helserisiko – og at barn har en ekstremt liten sjanse for å bli alvorlig sjuke eller dø av covid, framstår det som den rene galimatias.

Forrige artikkelDemonstrasjoner over hele Frankrike: – Macron gå av!
Neste artikkelSyria: en global krig uten grenser