Korona – manipulasjon eller fakta?

0

Av Elwira Pajak.

La oss gjennomføre en liten analyse av hvordan informasjonen presenteres for så å ta en titt på offentlig statistikk.

Først og fremst opererer man med smittetall som om det var verdens undergang. Smitte ifølge National Center for Biotechnology Information

            does not necessarily lead to disease. Infection occurs when viruses,
           bacteria, or other microbes enter your body and begin to multiply.
           Disease, which typically happens in a small proportion of infected people,
           occurs when the cells in your body are damaged as a result of infection,
           and signs and symptoms of an illness appear.
(NCBI, udat.)

WHO endret i 2009 den klassiske definisjonen av pandemi og fjernet en viktig formulering: «enormous numbers of deaths and illness». Med definisjoner, eller språkbruken og kommunikasjonen som sådan, er det alltid følgende aspekter man må ta i betraktning: hvem sier hva til hvem og til hvilket formål.

En annen observasjon i språkbruken er med måten dødsfall registreres og presenteres på i media: MED korona som ikke betyr AV korona, og som er med i statistikken på koronarelatert dødsfall. Med det in mente kan man trygt si at koronastatistikken er mye lavere. Lingvistisk sett er det da en liten finuerlighet – bruken av en annen preposisjon, som gir store betydningskonsekvenser og  utslag på tall og statistikk.

Så la oss ta en titt på tall. Først på India for å se om skremselsscenarioet som mainstream media og politikerne har foret oss med, stemmer overens med statistikken:

India. Kilde: www.worldlifeexpectancy.com

Når man tar i betraktning totalt befolkningstall (over 1,394 mrd ifølge Worldometer per 17. juli 2021) og det faktum at det er mye fattigdom, som betyr at flere er underernært og dermed har dårligere immunforsvar, og i tillegg at sykehusforholdene er mye dårligere for nettopp den nedprioriterte gruppen, så er tallet ikke så skremmende lenger. Deltavarianten, tidligere kalt den indiske varianten, er med andre ord ikke så farlig likevel, som ble antydet i en annen artikkel i Steigan: Helsedepartementet i Israel: – Naturlig smitte gir bedre immunitet mot «delta» enn vaksiner | steigan.no


La oss ta en titt på noen flere land. Først Indonesia som er en ny kilde til fryktpropaganden ifølge artikkelen i The New York Times fra 18.07.2021 «The Pandemic Has a New Epicenter: Indonesia». Likevel er det koronar hjertesykdom som er den største trusselen, som i Norge, men ingen ser ut til å bry seg om det – definitivt lite lønnsomt og mindre «spennende»:

Indonesia. Kilde: www.worldlifeexpectancy.com

Norge. Kilde: www.worldlifeexpectancy.com

Interessant nok har land med strengere tiltak og nedstengingspolitikk høyere antall dødsfall. Det er bare et bevis på at lockdown ikke fungerer.

Hellas. Kilde: www.worldlifeexpectancy.com

Spania. Kilde: www.worldlifeexpectancy.com

Vi må huske på at bak disse tallene gjemmer seg andre viktige faktorer: genetikk, underliggende sykdommer, generell helsetilstand, alder, tilgang på helsevesenet, sykehusforhold, måten man registrerer dødsfall på (MED kontra AV) m.m. Individuelt sett har tall en stor betydning. Kjenner man ti personer som har dødd av/med korona, blir det et enormt tall. Døden er et følsomt og sårbart tema som lett kan misbrukes til sine formål.

Uansett om man stoler blindt på tall eller ikke, er det lurt å stille seg et spørsmål:

I hvilken grad bryr regjeringene seg egentlig om helsen vår?
Når man tar et blikk på USA og dets alliertes politikk med all teknologisk avansert krigsføring, drap på sivile og bruk av egne soldater som kanonføde, med alle fremprovoserte øknomiske kriser, med matpolitikk, med pseudobærekraftige tiltak, for ikke å nevne våpen- og narkotikahandel som vårt kjære Norge spiller en rolle i, må man bli fratatt all sunn fornuft for ikke å begynne å lure.

Maktarrogansen har vokst og gjort seg sterkere på bekostning av vanlige arbeidsfolk som har blitt til melkekuer for å sponse ulike tvilsomme tiltak og organisasjoner med gevinster for elitene. Gevinstene for hele samfunnet, derimot, blir stadig mer og mer oversett av elitene. Helsesektoren er dessverre ikke et unntak. Norge er dessverre ikke et unntak.

Elwira Pajak
Lingvist og filolog

Kilder:

National Center for Biotechnology (NCBI). (udat.) Hentet 18. juli 2021 fra: 
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK209710/

WHO

INFLUENZA AND PNEUMONIA DEATH RATE BY COUNTRY (worldlifeexpectancy.com)

COVID Live Update: 191,065,903 Cases and 4,102,867 Deaths from the Coronavirus – Worldometer (worldometers.info)

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVenstreleder Guri Melby: – Vaksineskeptikere er «utskudd»
Neste artikkelPillebefinnende