Hellas betaler unge mennesker 150 euro for å ta et unødvendig medisinsk inngrep.

0
Ungdom lokkes med penger for å ta vaksine i Hellas. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Viruset er absolutt ingen trussel mot dem, men la oss være sikre på at de får en prøveinjeksjon til hundrevis av millioner.

Av Sarantis Michalopoulos. Anti-Empire.

Den greske regjeringen har kunngjort planer om å gi 150 euro til alle unge grekere som nå tar vaksinen mot COVID-19, eller vil ta vaksinen snart. De kaller det «en takknemlighets-gave» nå før sommeren.

Dette «frihetspasset» vil ha en forhåndsbetalt kreditt på 150 euro, og vil bli gitt til de som er født mellom 1996 og 2003, og som har fått minst én vaksinedose så langt, eller som vi ta den i løpet av dette året.

Omtrent 940.000 ungdommer vil kunne få dette «Frihetspasset», og de vil kunne bruke det på reiser, turisme og kulturarrangementer innenfor landets grenser.

«Vi skylder ungdommen en slik takknemlighets-gave for å takke dem for deres tålmodighet og utholdenhet, spesielt i oppkjøringen til neste sommer», sa statsminister Kyriakos Mitsotakis sist mandag.

Frihetskortet vil kunne dekke billetter til båter og togreiser, bilutleie, hoteller og campingutgifter. Og også adgang til kulturarrangementer, kino, teater, museer, arkeologiske utgravinger og danseskoler.

For sin del sa ministeren for statlig og digitale styring Kyriakos Pierrakakis at denne avgjørelsen også vil støtte kultur- og turist-industrien i Hellas, som har blitt hardt rammen av pandemien.

«Ved å tilby dette enestående tilbudet slik at unge mennesker kan komme seg ut og utforske landets kulturelle scener og landemerker, så benytter ikke Hellas bare offentlig helse, men investerer en rask oppstart for vår dyrebare turist-industri», sa han.

Hellas har så langt administrert åtte millioner doser, det vil si at nesten 33 prosent av befolkningen har blitt fullt vaksinert.

Mitsotakis forklarer at den nye Delta-varianten av koronaviruset smitter mye raskere til uvaksinerte, og understreker at målet er at minst 70 prosent av befolkningen skal være vaksinert.

Middelhavslandene strever med å få på bena turist-industrien samtidig som de prøver å unngå en ny pandemi-bølge nå i sommer, noe som kan føre til alvorlig skade for en allerede dårlig økonomi.

Turist-relaterte sektorer i Hellas frykter også mulige nye reiserestriksjoner på grunn av Delta-viruset, slik det har vært i Tyskland og Portugal.

Liknende tiltak har ble innført i Serbia i mai. Der tilbød regjeringen et beløp på 25 euro til alle over 16 år som lot seg vaksinere.

I Tsjekkia er det bare private selskaper, som supermarkeder, som har tilbudt sine ansatte økonomiske eller andre fordeler om de tar seg vaksinere.

EURACTIV.cz har rapportert at det er en pågående debatt om å iverksette en liknende plan på statlig nivå i juli. Men de har ikke tatt noen konkrete beslutninger ennå.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Redaktør Knut Lindtner i Derimot.no kommenterer:

For å nå målet benyttes nå metoder som mildt sagt er utradisjonelle. F.eks. har en av USAs delstater lokket med dop hvis en vil vaksinere seg. Og som det fremgår av denne artikkelen er ikke viljen og fantasien i Hellas heller å forakte. Landet har jo slitt med store økonomiske problemer lenge, men plutselig er pengene der. Vaksinen trumfer alt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.