FHI ber Norge forberede seg på en kraftig influensasesong

0
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Folkehelseinstituttet (FHI) ber Norge forberede seg på kraftige bølger med influensa, kikhoste og RS-virusinfeksjon. Særlig små barn og eldre er sårbare. Dette skriver ABC Nyheter, som fortsetter:

– Folkehelseinstituttet vurderer at det kommende høst og vinter er høy sannsynlighet for at forekomsten av andre luftveisinfeksjoner enn covid-19 blir en god del høyere enn vanlige sesonger. Dette gjelder særlig influensa, RS-virusinfeksjon og kikhoste. Små barn og eldre er mest utsatt, skriver FHI i en ny risikovurdering.

Venter flere innleggelser

Hovedårsaken er at immuniteten i befolkningen mot disse sykdommene har falt under pandemiperioden, hvor strenge smitteverntiltak har ført til få tilfeller.

– Folkehelseinstituttet vurderer at det kan bli stor konsekvens av disse epidemiene i form av betydelig flere innleggelser i sykehus av særlig små barn (med RS-virusinfeksjon, kikhoste og influensa) og av eldre (med influensa og lungebetennelser) enn vanlige vintersesonger. Det kan også bli flere dødsfall. Primærhelsetjenesten vil også få økt belastning, skriver FHI.

Kommentar: Dette må man ha forstått

De kvakksalverne som leder norsk koronapolitikk har innbilt befolkninga at det lar seg gjøre å «slå ned et virus» eller «stenge det ute» ved å bruke sosial distansering og masker med porer som er så store at det å stenge virus ute er som å bruke et fotballmål til å stanse mygg.

De har prøvd å få oss til å glemme at vi har et immunsystem og at det utvikler seg ved å eksponeres for bakterier og virus hele tida. Ifølge den nye normalen skal dette løses ved å sperre befolkninga inne fra tid til annen og dernest pumpe oss fulle av eksperimentelle vaksiner, som ikke er vaksiner, men genterapi.

Og så, og det må være til deres store forundring, så viser det seg altså, slik enhver immunolog kunne ha fortalt dem: reduserer du store folkegruppers omgang med andre mennesker over lang tid, så forfaller immuniteten, og man blir lettere offer for neste runde. Dette er så opplagt og så rett ut av læreboka, så man skulle nesten tro at det var gjort med vilje.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.