Russland trente på å senke hangarskip i farvannet ved Hawaii

0
Russiske langdistansebombefly av typen Tu-22 trente på å senke hangarskip nær Hawaii. Foto: Fort-Russ

Den russiske marinen har gjennomført en stor øvelse i Stillehavet, i farvannene ved Hawaii, og det russiske forsvarsdepartementet sa i et sammendrag av øvelsen at flåten den øvet på «å ødelegge fiendens hangarskipsgruppe» og utførte st simulert angrep med cruisemissiler mot «kritisk viktig» militær infrastruktur.

“For å skape en situasjon så nær den virkelige som mulig, ble styrkene til Stillehavsflåten delt inn i to taktiske grupper, hvorav den ene spilte rollen som en tenkt fiende,» sa den russiske pressemeldinga.

To avdelinger av skip, som opererte rundt 2500 mil sørøst for Kuril-øyene, «utarbeidet oppgavene med å oppdage, motvirke og levere rakettangrep mot en hangarskipsgruppe til en tenkt fiende,» sa forsvarsdepartementet.

Opptil 20 krigsskip på overflaten, inkludert en ubåt og støttefartøy, var involvert i øvelsen “i det fjerne havområdet, som holdes for første gang i den nyere historien til Stillehavsflåten i denne delen av Stillehavet, sa Det russiske forsvarsdepartementet.

Flyvåpenet var representert med 20 fly, pluss langdistanse-anti-ubåt-fly av typen Tu-142M3, anti-ubåtfly Il-38, jagerfly-avskjærere i stor høyde av typen MiG-31BM, dekk-ubåt og søk- og redningshelikoptre Ka -27.”

Twitter-bruker OSINT-1 (forkortelse for åpen kildekode-etterretning) la ut en satellittvisning av den russiske flåten 35 nautiske mil (40 lovmil) sør for Honolulu lørdag eskortert av tre amerikanske marinejagere og en kystvaktkutter.

Russland har både vilje og evne

Gjennom to forskjellig episoder, langt fra hverandre, har Russland sendt tydelige signaler til Biden-administrasjonen og deres allierte. I Svartehavet viste den russiske marinen vilje til å slå til mot provokasjoner, dersom de skulle komme, og ved Hawaii fikk Biden det så klaty at sjøl han må ha oppfattet det: Russland har evne til å utryddet en hangraskipsgruppe, eller flere, dersom det skulle bli nødvendig.

Den fornuftige reaksjonen på disse to signalene ville være å tøyle inn krigsforberedelsene og krigsprovokasjonene – og søke fred og avspenning. Men så spørs det om Biden-administrasjonen har vilje og evne til det. Det er ikke sikkert.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.