John McAfee: – Vit at dersom jeg henger meg à la Epstein, er det ikke min feil

0
Fra John McAfees profil på Twitter

Spanske myndigheter melder at datagründeren John McAfee er funnet død i den fengselscella han satt i påvente av utlevering til USA. IT-avisen skriver:

Grunderen ble funnet død i sin celle i Spania i påvente av utlevering til USA grunnet den nevnte skatte-saken der McAfee skal ha unndratt penger han skal ha tjent i forhold til digital-valuta, konsulent-arbeid “og salg av livs-historien for en dokumentar”.

McAfee kjempet mot anklagene og uttalte at han hadde betalt millioner av dollar i skatt, og at den virkelige årsaken til skatte-saken er han uttalte at det finnes korrupsjon i det amerikanske skatte-vesenet, IRS (Internal Revenue Service).

Onsdag beordret uansett spanske myndigheter at entrepenøren skulle utleveres til USA.

McAfee var verdensberømt for det antivirusprogrammet han utviklet for datamaskiner, som han riktignok sa at han ikke ville bruke sjøl. Han var en original, libertarianer, hadde et hett temperament og var ikke redd for å komme med kontroversielle uttalelser.

Da Jeffrey Epstein ble funnet død på cella, sendte John McAfee ut denne meldinga på Twitter:

«Jeg ble sjokkert over Epsteins sjølmord, men neppe like sjokkert som Epstein sjøl ble.»

Og fra cella i Spania sendte McAfee ut denne:

Familien hans sier at de ikke hadde fått noen signaler om at han skulle være deprimert eller ha sjølmordstanker. Han var regelmessig i kontakt med dem på telefon.

McAfees advokat Nishay Sanan sier at hans klient hadde planer om å bekjempe anklagene fra amerikanske myndigheter hele veien gjennom rettssystemet.

En av de siste meldingene fra John McAfee var denne:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA: Det dør fire ganger flere av selvmord enn av krigshandlinger.
Neste artikkelDagsavisen, Syria og løgnene noen ble enige om