Deutsche Bank: – Inflasjonen er en tidsinnstilt bombe

0
Shutterstock

Deutsche Bank bryter ut av konsensusen og advarer mot at den nåværende politikken til The Fed i USA kan føre til ei inflasjonskrise om noen få år. Dette skriver CNBC. «Virkningene kan bli fullstendig ødeleggende, ikke minst for de mest sårbare i samfunnet,» sier bankens økonomer.

Inflasjon kan se ut som et problem som vil forsvinne, men som er mer sannsynlig å vedvare og føre til ei krise i åra framover, ifølge en advarsel fra Deutsche Bank-økonomer. I en prognose som ligger godt utenfor konsensus fra politiske beslutningstakere og Wall Street, sendte Deutsche en alvorlig advarsel om at det å fokusere på stimulans mens man avviser inflasjonsfrykt, vil vise seg å være en feil om ikke på kort sikt, så fra 2023 og utover. Analysen peker spesielt på Federal Reserve og dens nye rammeverk der den vil tolerere høyere inflasjon av hensyn til full og inkluderende sysselsetting. Firmaet hevder at Feds intensjon om ikke å stramme inn politikken før inflasjonen viser en vedvarende økning, vil ha en alvorlig virkning. «Konsekvensen av en utsettelse vil være større forstyrrelse av økonomisk og finansiell aktivitet enn det som ellers ville være tilfelle når Fed endelig handler,» skrev Deutsches sjeføkonom, David Folkerts-Landau, og andre. «Dette kan igjen skape en betydelig lavkonjunktur og utløse en kjede av økonomisk nød rundt om i verden, spesielt i fremvoksende markeder.»

De fleste toppene på Wall Street er uenige med Deutsche, og The Feds stimuleringsoverføringer støttes av sjeføkonom Jan Hatzius i Goldman Sachs. Han mener at stimuleringstiltakene vil skape jobber og styrke økonomien.

Aldri før er så mye sprøytet inn i USAs økonomi som under koronakrisa. Finanskrisa blir som en hump i veien i forhold. Konsensus er at dette går fint. Deutsche tror ikke det.

Til nå har Kongressen godkjent mer enn 5 billioner dollar – 5.000 milliarder dollar – i stimuleringstiltak og The Fed har omtrent doblet balansen sin gjennom månedlige oppkjøp av gjeld. Nå ligger balansen på nær 8 billioner dollar.

Ifølge Shadowstats er inflasjonen i USA nå på vei rett til værs og den nærmer seg 8 prosent.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.