Den tyske riksrevisjonen: Ser bevis for at klinikker forfalsket antall intensivpasienter

0
Kassel,Hessen Germany - February 23,2021: Street sign Covid-19 medical vaccination center. Sign that says "Covid Impfzentrum" in German. Deutschland.

Den føderale riksrevisjonen i Tyskland, Bundesrechnungshof, sier i en rapport at de mener å se bevis for at hospitaler har forfalsket tallet på intensivpasienter under koronaepidemien for å få penger de etter reglene ikke skulle hatt krav på. Dette skriver avisa Bild. Artikkelen er bak betalingsmur, men det finnes et bra sammendrag her.

Ifølge den tyske riksrevisjonen strømmet det rundt 14 milliarder euro til klinikkene bare fra mars 2020 og 15. juni samme år. Reinhard Busse, professor i ledelse i helsevesenet ved TU Berlin, sier at sjukehusene har vært «sjenerøst overkompensert» på skattebetalernes regning. Han sier at for sjukehusene i Tyskland var 2020 av den grunn «det mest lønnsomme året på lenge».

Helseøkonomen og professor Matthias Schrappe venter også spent på de kommende regnskapene fra sjukehusene. – Sjukehusgruppen Helios har allerede kunngjort at de har kunnet øke inntektene enormt til tross for redusert antall tilfeller, sier Schrappe til ZDFheute.

Dette er blitt en skikkelig heiße Kartoffel i Tyskland, og helseminister Jens Spahn sier at han vil granske saka og se om det har vært forfalskning av rapporter. Visepresident i Forbundsdagen, Wolfgang Kubicki (FDP) hra krevd at Angela Merkel redegjør for dette. Han sier i en uttalelse:

«Bare mistanken om at den føderale regjeringa kan ha dekket og skjult svindel i flere måneder og dermed fortsatte å gjøre det mulig, ville overskygge alle tidligere politiske skandaler i denne republikken, inkludert CDU-donasjonssaken.»

Kritikere sier at det har vært en skjødesløs omgang med skattebetalernes penger, men hvis det har vært bevisst forfalskning av tall for å tjene penger, slik den føderale riksrevisjonen mener å se bevis for, så snakker vi vel ikke lenger om skjødesløshet, men om økonomisk kriminalitet?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.