Biden forsøker å samle Europa for «kald krig» mot fiende «nummer én», Kina

0
Foto: US Navy

I løpet av den siste uka har USA massivt utvidet sin konflikt med Kina gjennom ei rekke initiativer, både militært, økonomisk, diplomatisk og på propagandafronten, med siktemål å få kvalt Kinas økonomiske utvikling og demonisert landet i verdensbefolkningens øyne, i forberedelser for militær konflikt. Dette skriver André DamonWSWS. Han fortsetter (utdrag):

Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin utstedte onsdag et direktiv som erklærte Kina å være USAs militære fokus «nummer én». Austins uttalelse var ekko av ordene fra den tidligere fungerende amerikanske forsvarsministeren Patrick Shanahan, som i fjor understreket at fokuset til det amerikanske militæret måtte bli «Kina, Kina, Kina».

Austins uttalelser etterfulgte Senat-vedtaket på tirsdag av hva senatorene refererte til som «Kina konkurranseevne-loven», ei massiv pakke av selskapsstøtte og sanksjoner på $ 250 milliarder [NOK 2 billioner] som New York Times betegnet som «den mest betydningsfulle regjeringsintervensjonen i industripolitiske orienteringer på flere tiår».

Utgiftspakka inkluderer titalls millioner dollar i subsidier til store teknologiselskaper for relokalisering av halvlederproduksjon til USA – som vil være avgjørende i tilfelle Kina skulle avslutte handelen med USA under en militærkonflikt. Halvledere driver ikke bare alle moderne forbrukerapparater, men er av avgjørende betydning for produksjon og operasjon av avanserte våpensystemer.

Lovproposisjonen forbyr offisielle amerikanske embetsrepresentanter å delta på vinter-OL i Beijing i 2022, og erklærer falskt at Kina begår «folkemord» mot landets muslimske befolkning.

Den pålegger den amerikanske regjeringen å innføre sanksjoner mot kinesiske selskaper som den hevder bryter de intellektuelle eiendomsrettighetene til amerikanske selskaper, og skaper et rammeverk for USA og landets allierte for å forhindre eksport av kinesiske varer som USA hevder bryter deres immaterielle rettigheter.

Som South China Morning Post kommenterte er lovforslaget «den mest formelle erkjennelsen hittil at Washingtons dype mistillit til Beijing ikke bare var et karaktertrekk ved Trump-administrasjonen … men gjenspeiler en konsensus som spenner over hele Kongressens politiske spekter … om at USA raskt må arbeide for å utkonkurrere Kina, eller miste sin status som verdens mektigste nasjon.»

Senator Todd Young, en republikaner fra Indiana, sa: «I dag erklærer vi at vi har til hensikt å vinne dette århundret, og de som følger etter det også.»

Republikaneren John Cornyn la til: «For alt fra nasjonal sikkerhet til økonomisk politikk, er det et klart og presserende behov for å omorganisere måten vårt land ser på og responderer på utfordringen fra Kina.»

USAs president Joe Biden hyllet vedtaket av lovproposisjonen, og erklærte: «Vi er i en konkurranse om å vinne det 21. århundre, og startskuddet har blitt avfyrt.»

Les også: The US Prepares for a ‘New Age of Conflict’ with China:

Ifølge “Annual Threat Assessment of the US Intelligence Community” har Kina trådt fram som den største trusselen mot de amerikanske interessene i det 21. århundre på grunn av det kinesiske kommunistpartiets press for global maktstatus, et mål som kan realiseres, ifølge den amerikanske etterretningstjenesten, bare på bekostning av USAs overherredømme. Selv om de kinesiske myndighetene fortsetter å understreke et fellesskap av delte interesser, fortsetter USA å vurdere sine bånd til Kina som et null-sum-spill, hvor Kinas gevinster automatisk oversettes til tap for USA, og hvor gjensidig avhengighet ikke kan omsettes til en samarbeidsmekanisme.

Forrige artikkelKraftig tilbakeslag for Tysklands «Energiewende»
Neste artikkelTangen må betale 335 millioner til britiske skattemyndigheter etter forlik
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.