Storbritannia sender flåtestyrke til Svartehavet

0
Foto: Royal Navy

Når Storbritannia sender tre marinefartøyer til Svartehavet i den nåværende situasjonen må det bli oppfattet som en provokasjon i Moskva.

London forbereder seg på å sende to fregatter til Svartehavet, som vil få selskap av et annet krigsskip fra den nederlandske marinen. Dette skriver italienske Controinformazione.

Flåtestyrken letter anker 22. mai for å delta i utplasseringen av British Aircraft Carrier Strike Group (AUG). Det nederlandske marinefartøyet vil ha som funksjon å støtte luftforsvaret til gruppa. Skipet opererer under den taktiske kommandoen til den britiske AUG-sjefen. Kommandanten for de væpnede styrkene, kontreadmiral Onno Eichelsheim, har kommandoen over marinegruppa inkludert den nederlandske enheten. Gruppa forventes å passere gjennom Nord-Atlanteren, Middelhavet, Det indiske hav og Sør-Kinahavet til Japan. En del av styrken vil bli sendt til Svartehavet.

Analytikere ser på slike handlinger fra Storbritannia og NATO som forsøk på å eskalere, og faren for konfrontasjon med den russiske marinens Svartehavsflåte er opplagt til stede.

“Russland har midler og måter å motstå slike provokasjoner på. NATO bør ikke bli overrasket senere hvis russiske jagerbomber eller avskjærings-grupper ved et uhell dukker opp over dekkene deres og aktiverer elektroniske krigsføringsenheter for å deaktivere navigasjons- og radarsystemene til britiske og nederlandske skip,” bemerker en analytiker.

Russland har i dag 20 marinefartøyer i Svartehavet. USA hadde planlagt å sende to destroyere, men trakk seg i siste liten.

Les også: Storbritannia sender stor hangarskipsgruppe til Sørkinahavet

Forrige artikkelBiden-administrasjonen støtter patentfritak for vaksiner – BigPharma raser
Neste artikkelBolivia – de britiske fingeravtrykkene i kuppet mot Evo Morales