Biden-administrasjonen støtter patentfritak for vaksiner – BigPharma raser

0
Pfizer har allerede gjort kjempeprofitt på vaksinene sine. Shutterstock

Biden-administrasjonen har signalisert at den vil støtte kravet om patentfritak for vaksiner. Dette får de farmasøytiske gigantene, kalt BigPharma, til å rase. The International Federation of Pharmaceutical Manufacturers (IFPMA) kom umiddelbart med ei erklæring der de tok avstand fra forslaget om patentfritak. IFPMA sa i denne uttalelsen:

«Beslutninga fra den amerikanske administrasjonen om å støtte patentfritak for Covid-19-vaksiner er skuffende,” og la til at det “ikke vil øke produksjonen eller gi praktiske løsninger som er nødvendige for å bekjempe denne globale helsekrisen. Tvert imot vil det sannsynligvis føre til forstyrrelser. ”

Gruppa kalte forslaget «det enkle, men gale svaret på hva et komplekst problem», og argumenterte for at framtidig innsats i stedet burde fokusere på å eliminere handelshindringer mellom nasjoner, løse flaskehalser i forsyningskjeder og oppmuntre «rike land til å begynne å dele doser med fattige land.”

BigPharma svarer altså ikke bare negativt, men bruker saka til å ri et par av sine kjepphester, nemlig et frihandelssystem etter deres mønster og at rike land skal kjøpe deres vaksiner til full pris og dele dem ut til fattige land. Profitten framfor alt.

IFPMA har blant sine medlemer de største farmasøytiske korporasjonene i verden, slik som AstraZeneca, Bayer, Eli Lilly, La Roche, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck og Pfizer. Sistnevnte, som er gått sammen med tyske BioNTech, melder om en profitt i første kvartal på 3,5 milliarder dollar ifølge New York Times.

Bill Gates er imot patentfritak

I et intervju med SKY News ble milliardæren spurt om det ikke ville være til hjelp om man innførte patentfritak. Svaret var NEI.

Avisa The Observer skriver at dette svaret var til overraskelse for mange, og det er sikkert riktig at mange av dem som tror på den myten Gates og hans betalte medier har lagd om ham, ble overrasket. Men oppriktig talt er det ingen grunn til overraskelse. Bill Gates er en kynisk multimilliardær, og hans prioritering er profitten til den farmasøytiske industrien. Han skyver sjuke mennesker eller potensielt sjuke mennesker foran seg. Men dette handler først og sist om profitt.

Vaksineindustrien finansiert av offentlige midler

2. mai 2020 gikk en en håndfull europeiske ledere ut med en erklæring som var undertegnet av Italias daværende statsminister Giuseppe Conte, Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, president i Det europeiske råd Charles Michel, EU-president Ursula von der Leyen og Norges statsminister Erna Solberg. Der heter det at de sammen vil ta et initiativ for å skaffe 7,5 milliarder euro for å utvikle en vaksine mot covid-19. Erklæringa i fulltekst finnes her.

Vaksinegigantene er altså tungt finansiert av offentlige midler, og har dermed i realiteten ikke tatt noen risiko. Men profitten skal de ha.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.