Millitære planleggere i Australia: – Svært sannsynlig med krig mot Kina

0
flags of China and Australia painted on cracked wall

En av Australias øverste militære ledere fortalte troppene sine at Beijing allerede er engasjert i en «grå sone»-krigføring mot Australia, og de må planlegge med stor sannsynlighet for at dette kan utvikle seg til en faktisk konflikt i framtida. Orienteringa fra generalmajor Adam Findlay til Australias spesialstyrker i fjor gir den mest detaljerte innsikten som hittil er offentliggjort i hvordan landets fremste militære planleggere ser på trusselen fra Kina. Dette skriver The Sydney Morning Herald.

Journalisten Bradley Blankenship kommenterer dette og skriver:

Mange høyt plasserte politikere, generaler og journalister øker spenninga med vanvittig snakk om en militær konflikt med Beijing som er ‘høyst sannsynlig’. Av hensyn til verdensfreden trenger de å vokse opp og holde kjeft.

Det er en «høy sannsynlighet» for at en «kinetisk» krig mellom Australia og Kina kan finne sted. Det er i det minste det generalmajor Adam Findlay fortalte sine spesialstyrker i fjor i en konfidensiell orientering som nå ble offentliggjort i australske medier denne uken.

Sjøl om generalens ord aldri var ment å være offentlige, er de det nå. Som det gamle ordtaket sier, kan du ikke ta tilbake ord. Nå er alle klar over det australske militæretableringens beregninger, som helt klart er en drivende faktor i den aggressive retorikken som har kommet fra landets politiske establishment.

For eksempel uttalte det australske utenriksdepartementets sekretær Michael Pezzullo nylig noe som er et åpenbart faktum på landets årlige militære minnedag da han sa at «krigstrommene» banker høyere over hele Asia. I en kronikk i The Australian hadde Pezzullo presentert et argument for en krig for å forsvare «demokrati» og «frihet», og insinuerte uten å nevne navn at Kina er en moralsk ekvivalent til Nazi-Tyskland. Han skrev: «Krig kan godt være tåpelig, men det er større dårskap å ønske bort forbannelsen ved å nekte å tenke og ta den i betraktning, som om krig på den måten kan forlate oss, og kanskje glemme oss.»

Men hvorfor hisser Australia til krig mot Kina når landet sjøl utvilsomt vil være den store taperen i en slik krig? Tidligere statsminister Kevin Rudd sa at slikt prat «tjener absolutt null nasjonale interesser». Tidligere utenriksminister Bob Carr skrev i The Sydney Morning Herald at australsk diplomati heller burde «konsentrere seg om hva som kan gjøres for å unngå et slikt mareritt.»

Australia betaler allerede en høy pris for sin krigshissing mot Kina. Kina sa 6. mai 2021 at landet har suspendert all økonomisk dialog med Australia «på ubestemt tid».

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIsraelske advokater saksøker regjeringa for å ha tvunget innbyggerne til å ta Pfizer mRNA-vaksinen
Neste artikkelTonstad vindpark, eid av fond i Luxembourg