En hemmelig USA-hær er ti ganger sterkere enn CIA

0
Arlington, Va./USA-9/4/19; The Pentagon, headquarters of the U.S. Department of Defense across the Potomac River from Washington, D.C.

Den største hemmelige styrken verden noensinne har opplevd er den som ble opprettet av Pentagon det siste tiåret. Omtrent 60.000 mennesker tilhører nå denne hemmelige hæren, mange som arbeider under maskerte identiteter og i lav profil, alt sammen en del av et bredt program kalt «signaturreduksjon.» Dette skriver journalisten Willian Arkin, en ekspert på etterretning og spesielt på Defenses and Homeland Security, som har publisert en resultatene av sin etterforskning i Newsweek (bak betalingsmur). Artikkelen finnes også her.

Styrken, mer enn ti ganger så stor som de hemmelige elementene i CIA, utfører innenlandske og utenlandske oppdrag, både i militæruniformer og under sivil forkledning, i det virkelige liv og online, noen ganger gjemmer de seg i private virksomheter og konsulentfirmaer, noen av dem kjente merkenavn.

Det enestående skiftet har plassert et stadig større antall soldater, sivile og entreprenører som jobber under falske identiteter, delvis som et naturlig resultat i veksten av hemmelige spesialstyrker, men også som en bevisst respons på utfordringene med å reise og operere i en stadig mer gjennomsiktig verden. Eksplosjonen av Pentagons cyberkrigføring har dessuten ført til tusenvis av spioner som utfører sitt daglige arbeid under forskjellige falske identiteter, den samme typen hemmelige operasjoner USA angriper når russiske og kinesiske spioner gjør det samme.

Ingen vet hvor omfattende det er

Newsweeks eksklusive rapport om denne hemmelige verden er resultatet av en to-års etterforskning som omfatter undersøkelse av over 600 CV-er og 1000 stillingsannonser, dusinvis av forespørsler om Freedom of Information Act og mange intervjuer med deltakere og beslutningstakere fra forsvaret. Det som dukker opp er et vindu i ikke bare en lite kjent sektor av det amerikanske militæret, men også en helt uregulert praksis. Ingen vet programmets totale størrelse, og eksplosjonen i reduksjon av signaturer har aldri blitt undersøkt for sin innvirkning på militærpolitikk og kultur. Kongressen har aldri hatt en høring om emnet. Og likevel utfordrer militæret som utvikler denne gigantiske hemmelige styrken amerikanske lover, Genève-konvensjonene, koden for militær oppførsel og grunnleggende ansvarlighet.

Cyberhæren

Den nyeste og raskest voksende gruppa er den hemmelige hæren som aldri forlater tastaturene. Dette er de banebrytende cyberkjemperne og etterretningssamlere som antar falske personas på nettet, og bruker «ikke-tildeling» og «feilattribusjon»-teknikker for å skjule hvem og hvor deres online tilstedeværelse er mens de søker etter høyverdige mål og samler det som kalles «offentlig tilgjengelig informasjon» – eller til og med deltar i kampanjer for å påvirke og manipulere sosiale medier. Hundrevis jobber i og for NSA, men i løpet av de siste fem årene har alle militære etterretnings- og spesialoperasjonsenheter utviklet en slags «web» -operasjonscelle som både samler etterretning og sørger for den operasjonelle sikkerheten til selve virksomheten.

Falske identiteter, falske fingeravtrykk, falske ansiktsmasker

I den elektroniske epoken er det en omfattende oppgave å drive signaturreduksjon for å holde alle organisasjonene og menneskene, til og med bilene og flyene som var involvert i de hemmelige operasjonene, maskert. Denne beskyttende innsatsen innebærer alt fra å skrubbe på internett av tydelige tegn på ekte identitet til å plante falsk informasjon for å beskytte oppdrag og mennesker. Som standard uforglemmelig identifikasjon og biometri har blitt verdensomspennende normer, jobber signaturreduksjonsindustrien også for å finne måter å lure og finte ut alt fra fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning ved grenseoverganger, for å sikre at hemmelige operatører kan komme inn og operere i USA, manipulere offisielle poster for å sikre at falske identiteter stemmer overens.

Dette er bare begynnelsen

Willian Arkin åpner et helt nytt felt for undersøkelser og granskning. Artikkelen er omfattende og kan leses i sin helhet her. Utfra det som kommer fram i hans granskning er det klart at vi bare står ved begynnelsen av en helt ny og dramatisk utvikling i den hemmelige krigen. Og det en stormakt kan gjøre kan også andre stormakter gjøre. Derfor er det grunn til å gå ut fra at ikke bare land som Storbritannia, Tyskland og Israel, men også Kina og Russland har liknende programmer.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.