Nesten 40 prosent av USAs marinesoldater nekter å ta covid-19-vaksine

0
Foto: Shutterstock

Nyhetskanalen CNN melder at nesten 40% av US Marines soldatene nekter å ta covid-19-vaksine. Ifølge data som kanalen har hentet inn har 75.500 soldater latt seg vaksinere, mens 48.000 har valgt å avstå fra å ta vaksinen. Det gir en avvisningsporsent på 38,9.

Dette er nasjonale gjennomsnittstall, men enkelte steder er avvisningsgraden mye høyere. Ved Camp Lejeune i North Carolina, en av de viktigste basene for marinekorpset, har 57% av soldatene nektet å ta vaksinen. Av de 26.400 soldatene som er blitt tilbudt vaksinen har 15.100 nektet å ta den, skriver CNN.

Pentagon kan ikke gjøre vaksinen obligatorisk nå fordi FDA, Food and Drug Administration, bare har gitt midlertidig godkjenning av vaksinene som et nødtiltak. Representanter for Det demokratiske partiet i Kongressen har bedt Joe Biden om å gjøre vaksinen obligatorisk, men så langt har ikke det skjedd.

Forrige artikkelDet Hvite Hus går tilbake på ideen om føderalt vaksinasjonspass:
Neste artikkelStørste NATO-styrke noensinne ved Russlands grenser