Etterretningsveteraner i USA til Biden: Unngå krig i Ukraina

0
Ukrainske nazister hisser til krig mot Russland. Etterretningsveteraner i USA oppfordrer president Biden om å hindre en slik krig.

Styringsgruppa i organisasjonen Veteran Intelligence Professionals for Sanity har skrevet et memoramdum til president Joe Biden der de på det sterkeste oppfordre ham til å unngå krig i Ukraina.


MEMORANDUM TIL: Presidenten
FRA: Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)
TEMA: Unngå krig i Ukraina

Kjære president Biden,

vi  kommuniserte sist med deg  20. desember 2020, da du var valgt til president.

På den tida varslet vi deg om farene som ligger i å formulere en politikk overfor Russland bygget på et grunnlag av Russlandhat. Vi opprettholder analysen i dette notatet, men henvender oss nå til deg for et langt mer presserende formål. Vi ønsker å rette din oppmerksomhet mot den farlige situasjonen som eksisterer i Ukraina i dag, der det er økende risiko for krig, med mindre du tar skritt for å forhindre en slik konflikt.

På dette tidspunktet minner vi om to grunnleggende realiteter som trenger særlig vekt i økende spenning mellom Ukraina og Russland.

For det første, siden Ukraina ikke er medlem av NATO, vil artikkel 5 i NATO-traktaten selvfølgelig ikke gjelde i tilfelle en væpnet konflikt mellom Ukraina og Russland.

For det andre kan Ukrainas nåværende militære holdning, hvis den får lov til å gå over til faktisk militær handling, føre til fiendtligheter med Russland.

Vi synes det er avgjørende at administrasjonen din umiddelbart prøver å fjerne, så å si, enhver «løsning» på den nåværende blindveien som har en militær komponent. Kort sagt, det er, og kan aldri være, en militær løsning på dette problemet.

Din midlertidige nasjonale sikkerhetsstrategiveiledning indikerte at administrasjonen din ville «ta smarte og disiplinerte valg angående vårt nasjonale forsvar og den ansvarlige bruken av militæret vårt, samtidig som diplomati ble løftet som vårt første redskap.» Akkurat nå er det den perfekte tiden for å sette disse ordene i verk slik at alle kan se dem.

Vi tror på det sterkeste:

1. Det må gjøres klart for Ukrainas president Zelensky at det ikke vil komme militær hjelp fra verken USA eller NATO hvis han ikke holder holder tilbake de ukrainske haukene som klør etter å gi Russland ei blodig nese – hauker som godt kan forvente at Vesten kommer til Ukrainas hjelp i enhver konflikt med Russland. (Fiaskoen fra august 2008 må ikke gjentas, da Republikken Georgia satte i gang offensive militære operasjoner mot Sør-Ossetia i den feilaktige troen på at USA ville komme til deres hjelp hvis Russland svarte militært.)

2. Vi anbefaler at du raskt tar kontakt med Zelensky og insisterer på at Kiev stanser sin nåværende militære oppbygging i det østlige Ukraina. Russiske styrker har stilt opp ved grensen klare til å reagere hvis Zelenskys løse snakk om krig blir mer enn bravado. Washington bør også sette på vent all militær treningsaktivitet som involverer amerikanske og NATO-tropper i regionen. Dette ville redusere sjansen for at Ukraina ville feiltolke disse treningsoppdragene som et de facto tegn på støtte til ukrainske militære operasjoner for å gjenvinne kontrollen over enten Donbas eller Krim.

3. Det er like viktig at USA innleder diplomatiske samtaler på høyt nivå med Russland for å redusere spenningen i regionen og trappe ned det nåværende tempoet i retning militær konflikt. Å løse det komplekse systemet  av saker som for tida ligger som en stor byrde på forholdet mellom USA og Russland er en formidabel oppgave som ikke vil bli utført over natta. Dette ville være et passende tidspunkt for å jobbe mot et felles mål om å forhindre væpnede fiendtligheter i Ukraina og en mer omfattende krig.

Det er mulighet så vel som risiko i den nåværende friksjonen over Ukraina. Denne krisa gir administrasjonen din muligheten til å høyne USAs moralske autoritet i det internasjonale samfunnets øyne. Å lede med diplomati vil i stor grad forbedre posisjonen til USA i verden.

For Styringsgruppa, Veteran Intelligence Professionals for Sanity

William Binney, former Technical Director, World Geopolitical & Military Analysis, NSA; co-founder, SIGINT Automation Research Center (ret.)

Marshall Carter-Tripp, Foreign Service Officer & former Division Director in the State Department Bureau of Intelligence and Research (ret.)

Bogdan Dzakovic, former Team Leader of Federal Air Marshals and Red Team, FAA Security (ret.) (associate VIPS)

Graham E. Fuller, Vice-Chair, National Intelligence Council (ret.)

Robert M. Furukawa, Captain, Civil Engineer Corps, USNR (ret.)

Philip Giraldi, CIA, Operations Officer (ret.)

Mike Gravel, former Adjutant, top secret control officer, Communications Intelligence Service; special agent of the Counter Intelligence Corps and former United States Senator

John Kiriakou, former CIA Counterterrorism Officer and former Senior Investigator, Senate Foreign Relations Committee

Karen Kwiatkowski, former Lt. Col., US Air Force (ret.), at Office of Secretary of Defense watching the manufacture of lies on Iraq, 2001-2003

Edward Loomis, NSA Cryptologic Computer Scientist (ret.)

Ray McGovern, former US Army infantry/intelligence officer & CIA presidential briefer (ret.)

Elizabeth Murray, former Deputy National Intelligence Officer for the Near East & CIA political analyst (ret.)

Pedro Israel Orta, CIA Operations Officer & Analyst; Inspector with IG for the Intelligence Community (ret.)

Todd E. Pierce, MAJ, US Army Judge Advocate (ret.)

Scott Ritter, former MAJ., USMC, former UN Weapon Inspector, Iraq

Coleen Rowley, FBI Special Agent and former Minneapolis Division Legal Counsel (ret.)

Kirk Wiebe, former Senior Analyst, SIGINT Automation Research Center, NSA

Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (ret.); Defense Intelligence Agency (ret.)

Robert Wing, US Department of State, Foreign Service Officer (former) (associate VIPS)

Ann Wright, US Army Reserve Colonel (ret) and former US Diplomat who resigned in 2003 in opposition to the Iraq War

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.