Saudi-Arabia med allierte terrorbomber Jemen for underkastelse

0
En gutt som lever i fattigdom og utrygghet i byen Taiz i Jemen. Shutterstock

FN: «Det største humanitære katastrofe i vår tid.»

Av Trond Ali Linstad.

Stans krigen i Jemen! Saudi-Arabia med moderne våpen fra USA, bomber Jemen. Sivile er mål, barn inkludert. Forsyninger når ikke fram, men blokkeres. Sultkatastrofe truer! Sykdommer som kolera sprer seg. Stans dem.

Siden krigen mot Jemen begynte i mars 2015 har Saudi-Arabia gjennomført regelmessige flyangrep mot sivile forsamlingssteder som boliger, skoler og barnehager, helseinstitusjoner og vannforsyning i det fattige nabolandet Jemen. 

Landet skal tvinges til underkastelse under Saudi-Arabia – støttet av vestlige stormakter – imperialistiske makter – som USA, England og Frankrike. Norske myndigheter henger med, med standpunkt for samme myndigheter.

FN anslår at 14 millioner mennesker – over halvparten av landets befolkning – risikerer hungersnød, og 20,5 millioner trenger hjelp til å få tilgang til drikkevann. 

Flyangrepene er blitt fordømt av FN, men våpensalget til Saudi-Arabia har økt. Donald Trump la personlig ned veto mot et lovforslag som ville stanse krigen, og leverer våpen. Storbritannia er en hovedleverandør av våpen til Saudi-Arabia, som står for 50 prosent av den britiske våpenindustriens utenlandsmarked. 

Over 100.000 barn har dødd som følge av krigen i Jemen. Over en kvart million er drept og et stort antall millioner lever på kanten av katastrofen, men hva gjør norske politikere, som elsker å framstille seg som menneskevennlige og fredsvennlige? De lukker øynene: la «vennene» våre stelle med dette. Hyklersk og umenneskelig. Stans dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.