Russland forbereder seg på å forsvare Krimhalvøya

0
13 av NATOs marinefartøyer deltar i øvelsen Poseidon 21 rett utenfor Krim-halvøya.

Økt militær spenning etter at Biden uttalte seg for at Krim skal tilbake til Ukraina. NATO-øvelse nær Krim og ukrainsk oppladning mot mulig angrep på Donbass.

NATO fortsetter å styrke sin militære tilstedeværelse i Svartehavet og har utstasjonert minst 13 krigsskip 200–250 kilometer fra de russiske grensene. For tida ligger 13 NATO-skip sørvest for Krim, der den store militære øvelsen «Poseidon 21» foregår. Øvelsen er utfordrende ettersom de ledsages av rekognoseringsfly og jagerfly utenfor kysten av Krim.

Det primære målet for NATO øvelsen sies å være «… optimal bruk av organisasjonens makt for å styrke Alliansens evne til å reagere raskt på pågående endringer i det regionale sikkerhetsmiljøet.» Totalt deltar mer enn 1700 militære, 9 militære fly, inkludert NATO-rekognoseringsfly og 13 krigsskip i militærøvelsene, skriver det italienske nettmagasinet Controinformazione.
.
Den russiske marinens Svartehavsflåte har allerede begynt å overvåke situasjonen nær Krim, og begynte å følge fire NATO-skip som kom inn i Svartehavet fra Middelhavet for noen dager siden.

I tillegg har den russiske marinen besluttet seg for å sette inn missilkrysseren Moskva, noe som skaper bekymring i NATO. Og det er gode grunner til dette, siden dette skipet er et av de kraftigste overflateskipene i den russiske flåten.

Moskva har ekstremt omfattende offensive og defensive evner, skriver det russiske magasinet AviaPro.ru. «Dette gjør det til et av de farligste krigsskipene i verden,” skriver militæranalytikere. Moskva er det eneste skipet i den russiske Svartehavsflåten som har tunge antiskipsraketter. Militæreksperter sier at skipet fører 16 P-1000-missiler noe som er en stor utfordring for Vesten.

I mellomtida overfører Ukraina militært utstyr til Donbass.
De ukrainske væpnede styrkene har begynt å overføre militært utstyr til Donbass-fronten, og det øker frykten for at den ukrainske hæren forbereder seg på en militær løsning på problemet med de selvutnevnte folkerepublikkene Donetsk og Luhansk.

Nyhets- og pressebyrået AviaPro skaffet seg et videoopptak som viser hvordan de ukrainske væpnede styrkene transporterer militært utstyr til Donbass med spesialtog. Det er snakk om stridsvogner, infanteristidsvogner, artilleri og personell fra de ukrainske væpnede styrkene. Det er allerede mer enn hundre tankenheter og flere titalls feltartilleri og raketter i områdene som grenser til RPD og RPL, så det ser ut som forberedelser til en kraftig militær operasjon.

I motsetning til det som ble erklært av den ukrainske presidenten, Vladimir Zelenskij, som har kunngjort at han ikke har til hensikt å gjennomføre en militær operasjon mot DPR og DPR, hevder russiske kilder at situasjonen i grenseområdene kan bety at en militær operasjon er nært forestående. En full offensiv mot republikkene Donetsk og Lugansk er mulig. Russland kan neppe være vitne til en aggresjon mot de to Donbass-republikkene uten å reagere, noe Putin allerede har sagt i klartekst.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.