Kina og Russland skal undertegne avtale om å bygge felles månebase

0
En illustrasjon av hvordan den kinesisk-russiske månebasen kan komme til å se ut.

Det rapporteres at Kina og Russland er i ferd med å undertegne en historisk avtale som betyr at de vil bygge en internasjonal måneforskningsstasjon (ILRS), en månebase, som teoretisk skal kunne gi en base for en langsiktig robotstyrt virksomhet på månen i begynnelsen av 2030-årene, med mulighet for kortvarige bemannede oppdrag. Dette melder Infobrics.

Denne første månebasen vil angivelig bli plassert ved den sørlige polen på månen, og utnytte russernes og kinesernes ekspertise, og har potensial for at andre nasjoner kan bli involvert, eventuelt bidra med sine egne romfartøy. Begge landene har aktuelle kommende måneprosjekter. Russlands Luna 27 sonde, og Kinas Chang’e-6, -7 og -8 oppdrag kommer snart.

Målet er å konstruere basen for å sørge for «konstruksjon og drift av menneskets første plattform på månen, ved dens sørpol. Der er det lagt opp til langsiktig, storskala vitenskapelig leting, tekniske eksperimenter og utvikling og utnyttelse av månens ressurser».

Den prosjekterte basen kalles International Lunar Research Station og Kina har allerede planlagt å bygge en prototyp av basen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.