Putin utfordrer Biden til TV-debatt på direkten

0
Skjermdump fra TV-intervjuet med Vladimir Putin.

Etter at president Joe Biden gikk til angrep på Vladimir Putin og kalte den russiske pesidenten for «morder» har Putin svart med å foreslå en TV-debatt med USAs president.

Vladimir Putin sa i et intervju med statlig russisk TV:

“Jeg har tenkt over dette, og jeg vil foreslå for president Biden at vi fortsetter diskusjonen, men på den betingelsen at vi gjør det «live», som det heter. Uten forsinkelser og direkte i en åpen, direkte diskusjon. Det virker for meg som ville være interessant for folket i Russland og for folket i USA.»

Putin tar ikke munnen for full når han sier at dette ville «være interessant for folket i Russland og for folket i USA.» Det ville være så interessant at Joe Biden ikke for sitt bare liv ville våge å gå med på det. Biden, som sliter med å holde selv ganske enkle taler uten tele-prompter, ville bli spilt rett ut av banen av en proff som Putin.

Putin minte også om krangler fra barndommen når unger sa til hverandre: «hva du enn måtte kalle meg, så er du det sjøl».

Putin har erfaring med å kjøre lange pressekonferanser med spørsmål og svaruten noen form for teknisk assistanse, og elsker den direkte samtalen. Bidens rådgivere vet dette og kommer til å sikre at det ikke blir noe av en slik samtale. Pressesekretær i Det hvite hus, Jen Psaki, sa at det var usannsynlig at det ville bli noe av diskusjonen, siden «Joe Biden er så opptatt.»

Putin sa også at han ønsket Joe Biden god helse, og tilføyde at han sa dette «uten ironi».

Men om Russlands president tar Bidens anklager på en spøkefull måte, har den russiske regjeringa reagert med å hjemkalle sin Washington-ambassadør. Det var ikke overraskende, siden Bidens uttalelse var helt uhørt i en diplomatisk sammenheng.

I en uttalelse fra utenriksdepartementet i Russland heter det at de vil forhindre det de kaller en «irreversibel forverring» av forholdet til USA.

Men Putin krevde svar fra Det hvite hus umiddelbart, for som han sa:

“Jeg vil ikke utsette dette lenge. Jeg skal ut på taigaen denne helga for å slappe av litt. Så vi kunne gjøre det i morgen eller mandag. Vi er klare når som helst som passer for den amerikanske sida.”

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.