Øst-Ukraina på randen av en ny offensiv fra Kiev

0
Soldater fra utbryterrepublikkene i Donbass. Kilde: Southfront

Det kommer stadig meldinger fra Ukraina og Donbass som tyder på en økt militær opptrapping fra Kievs side mot utbryterrepublikkene Donetsk og Lugansk. Det er flere bombeangrep, flere brudd på våpenhvilen og flere drepte i kamphandlinger enn det har vært på en god stund.

Southfront skriver at Ukraina har ført fram flere militære enheter og mer tyngre våpen mot kontaktlinja mellom partene. Dette bekreftes av OSCE-rapporter. OSCE rapporterte at 19 T-72 tanks, 64 T-64 tanks, og over 100 artillerienheter sysnes å ha blitt fjernet fra sine lagringssteder, og man antar at de er blitt utplassert langs fronten.

Det kan ikke være tvil om at situasjonen på østfronten er anspent. Ukraina gjør seg klar til en mulig offensiv. Fra ukrainsk side hevdes det at deres styrker «var nødt til å slå tilbake».

Første viseformannen i forsvarskomiteen i den russiske statsdumaen, Alexander Sherin, sier at Russland er klar til å forsvare de to republikkene.

“Vi vil reagere raskt og hardt hvis noen prøver å ignorere Minsk-avtalene, for å bryte våpenhvilen. Og selvfølgelig, hvis det er et forsøk på å overta territoriet til DPR og LPR, må Russland være bestemt, vise seg å reagere raskere og på forhånd,” avsluttet han.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.