For mye demokrati med NKP?

0
NKPs partileder Runa Evensen

Av Terje Alnes.

Blir det for mye demokrati med NKP? Norges Kommunistiske Parti (NKP) jobber nå hardt for å samle nok underskrifter for å få lov til å stille lister til Stortingsvalget i september. Partiet må ha minst 500 signaturer for å kunne stille liste i en valgkrets. Pga. korona foregår innsamlingen mest elektronisk, ved at folk må logge seg inn med elektronisk ID og signere på at NKP kan stille liste:

nkp.no/signer

YouTube player

At et parti stiftet i 1923, og som har deltatt i alle valg i snart 100 år, må samle underskrifter på denne måten er urimelig. Alle som mener at det er en demokratisk rettighet for et etablert parti å kunne stille til valg bør signere, uavhengig av om de tenker å stemme NKP eller ikke.

Fristen er 31. mars.

Forrige artikkelWHO ser ingen slutt på koronapandemien før i 2022
Neste artikkelUSA med nye sanksjoner mot Russland på grunn av Navalnyj