For mye demokrati med NKP?

0
NKPs partileder Runa Evensen

Av Terje Alnes.

Blir det for mye demokrati med NKP? Norges Kommunistiske Parti (NKP) jobber nå hardt for å samle nok underskrifter for å få lov til å stille lister til Stortingsvalget i september. Partiet må ha minst 500 signaturer for å kunne stille liste i en valgkrets. Pga. korona foregår innsamlingen mest elektronisk, ved at folk må logge seg inn med elektronisk ID og signere på at NKP kan stille liste:

nkp.no/signer

At et parti stiftet i 1923, og som har deltatt i alle valg i snart 100 år, må samle underskrifter på denne måten er urimelig. Alle som mener at det er en demokratisk rettighet for et etablert parti å kunne stille til valg bør signere, uavhengig av om de tenker å stemme NKP eller ikke.

Fristen er 31. mars.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.