Victoria Nulands plan for konfrontasjon med Russland

0
Victoria Nuland i Kiev i oktober 2014. Shutterstock

Nå som Joe Biden har nominert Victoria «Fuck the EU» Nuland til State Department, er det svært relevant å hente fram hennes artikkel fra Foreign Affairs i juli 2020. Den har tittelen Pinning Down PutinHow a Confident America Should Deal With Russia, og kan leses i sin helhet her.

Artikkelen er stappfull av skryt over Vestens «demokrati» og «sterke økonomi» og mye nedlatenhet overfor Vladimir Putin og Russland. Men det er PR beregnet på hjemmemarkedet. Det sentrale er at Nuland vil at en ny regjering i USA skal konfrontere Russland, slik hun skriver her:

Moskva bør også få se at Washington og dets allierte tar konkrete skritt for å styrke sikkerheten og øke kostnadene ved russisk konfrontasjon og militarisering. Dette inkluderer å opprettholde robuste forsvarsbudsjetter, fortsette å modernisere amerikanske og allierte atomvåpensystemer, og distribuere nye konvensjonelle raketter og missilforsvar for å beskytte mot Russlands nye våpensystemer.

Når USA forbedrer seg på områder der Russland søker eller har fått et forsprang – hypersoniske missiler, undersjøiske våpen, cybersikkerhet og anti-tilgang / areal-fornektelsesevner – må de gjøre mer for å få sine allierte med. For eksempel bør den utvikle flere av sine høyteknologiske våpensystemer sammen med sine allierte, etablere permanente baser langs NATOs østlige grense, og øke tempoet og synligheten til felles treningsøvelser. Amerikanske forespørsler om målrettet militærinvestering vil også føre til bedre byrdefordeling blant NATO-allierte enn det har uendelig politisk brusing med fjæra.

Joe Bidens kommende regjering ser mer og mer ut som et krigskabinett, og Victoria Nuland er en av de virkelige haukene.

Forrige artikkelNazigrupper i Ukraina beskyttes av USA og Canada
Neste artikkelSirkus Navalnyj