Over 18 000 kontraktører med avtale med Pentagon blir i Afghanistan

0
Krigen i Afghanistan er den lengste i USAs historie. Her fra en britisk base i Helmand. Shutterstock

Inkludert 6000 amerikanere og 7300 fra tredjeland

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Mens antallet amerikanske tropper i Afghanistan er helt nede på 2500, forblir en tung tilstedeværelse fra USA i form av kontraktører som jobber for Pentagon.

Ifølge en rapport som ble utgitt av det amerikanske militæret denne uken, er det over 18.000 kontraktører i Afghanistan. Tallene betyr at Pentagon sysselsetter rundt syv kontraktører for hver tjenesteyter fra den amerikanske hæren i Afghanistan.

Da president Obamas involvering i Afghanistan toppet seg, var det omtrent en kontraktør for hver amerikanske soldat. Da antall tropper gikk ned, økte Pentagons avhengighet av kontraktører.

Om lag 4700 av de nåværende entreprenørene er lokalt ansatte afghanere.  De resterende kommer fra utlandet, inkludert omtrent en tredjedel som er amerikanske statsborgere.

Amerikanske militærkontraktører i Afghanistan er i sentrum for en stor skandale, etter beskyldninger fra familier til amerikanske soldater som har blitt såret eller drept i landet for at de har betale Taliban «beskyttelsespenger».

Pentagon kunngjorde sist fredag at de hadde fullført sin styrkenedbygging  i Afghanistan, og etterlot 2500 tropper i landet, det laveste tallet siden 2001.

 Fredsavtalen mellom USA og Taliban som ble undertegnet i februar, krever en fullstendig amerikansk tilbaketrekning fra landet innen våren 2021.

Det er ikke kjent  om Biden-administrasjonen vil følge opp det siste trekket. Den tunge tilstedeværelsen av entreprenører i landet viser at det er mange interesser som ivrer for å holde den nesten 20 år lange konflikten i gang.

Oversatt av: J Bjoerkmo for Derimot.no.

Forrige artikkelKamper i Sudans Darfur-region har drept minst 250 og fordrevet over 100.000
Neste artikkelBorgerkrig i fedrelandet?