Israel dreper 57 mennesker

0

Nye myrderier i Syria

Av Knut Lindtner.

Siden ingen offisielt i Norge fordømmer dette eller innfører straffetiltak må vi anta at den norske regjeringen anser det som uproblematisk at Israel angriper andre land uten krigserklæring og dreper mange andre mennesker.

Jeg regner med at hvis Syria hadde gjort noe lignende overfor Israel ville regjeringen og mediene ha skreket seg hese.

Naturligvis skjer det i nært samarbeid med USA. Israel er med USA som «ræven og skjorta». Alltid klistra tett og varmt. Mafia-vennskap er på den måten, begge parter har alltid noe på hverandre. De er forbundet sammen i et evig dødelig felleskap.

Knut Lindtner

Israelske angrep i Øst-Syria, støttet av USA, dreper minst 57.

18 mål truffet langs den syrisk-irakiske grensen.

Av Jason Ditz

Syrian Observatory for Human Rights forteller om det dødeligste angrepet siden juni 2018. 

Israelske krigsfly gjennomførte flere angrep sist natt mot det østlige Syria. De drepte minst 57 personer, inkludert syriske soldater, medlemmer av irakiske shia-militser og medlemmer av afghanske militser.. 18 angrep ble altså gjennomført langs den syrisk-irakiske grensen.
Angrepene kom etter et hemmelig møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Israel nekter å kommentere angrepene, noe som er typisk for deres angrep mot Syria.

Israel har økt angrepene mot mål i Syria i det siste. Dette var den fjerde angrepsbølgen på to uker. Det ser ut som om de prøver å provosere fram et svar fra Iran, mens Iran sitter og venter på at Trump skal forlate Det Hvite Hus. 

Talspersoner fra amerikanske myndigheter bekrefter at Mike Pompeo gir informasjon til den israelske etterreretningstjenesten Mossad. De antar at etterretningen handler om iranske våpen, men det er uklart hvorfor så mange ble drept dersom bare lagrene er målet.

Dette var et mye større angrep enn vanlig, der Israel dreper en håndfull shia-muslimer. Den israelske pressen påstår at det er iranere, noe det sjelden er. Det er ikke klart om det var noen iranere som ble drept i dette angrepet, selv om noen av de drepte ikke er blitt identifisert ennå.

Syrian Observatory antar at iransk-produserte våpen var lagret i området som ble angrepet.

Israel har ikke kommentert angrepet direkte, så det er uklart hvorfor de angrep denne gangen, eller hva de mente å treffe med angrepet. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.