EU-organ gir grønt lys for melorm som menneskeføde

4

Den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) har gitt grønt lys for at melorm kan brukes som menneskeføde, skriver Bloomberg. Med grønt lys fra EU kan de dukke opp i kjeks, smoothier, pasta og andre matvarer, skriver The Guardian. EFSA-forskere beskriver larven som proteinrik snack, og sier den også kan inngå som ingrediens i annen mat.

EFSA tok sin avgjørelse på forespørsel fra den franske insektfarmen EAP Group SAS – Micronutris. EFSA-godkjenning er imidlertid det første trinnet på stigen som kan føre til godkjenning fra EU-kommisjonen og tillate at insektene kan selges som snacks eller til annen mat.

“Det er en klar og viktig milepæl for hele sektoren. Det vil være en snøballeffekt. Det vil øke potensialet for å investere i ekstra kapasitet og skaffe ekstra finansiering for å støtte vekst, ”sa Antoine Hubert, medstifter av Ynsect SAS, Frankrike, som avler melorm.

De som går inn for dette hevder at det er et tiltak for å «beskytte klimaet,» og vi kan vente oss omfattende kampanjer langs disse linjene også i Norge. Denne kampanjen har pågått lenge, slik som dette oppslaget fra 2011:

– Alt du trenger å gjøre for å redde regnskogen, forbedre helsa, kutte klimagassutslipp og redusere matbudsjettet drastisk er å spise insekter, sier van Huis til nyhetsbyrået Reuters.

Det pågår et omfattende angrep på det tradisjonelle landbruket anført av multinasjonale korporasjoner, slik som de som står bak Gunhild Stordalens EAT Foundation. De bruker også «klima» som påskudd, fordi de vet at det selger, helt uavhengig av om det har noe vitenskapelig fundament. Nå får de en ny sektor å satse på. Junkfood av melorm kommer snart til ei sjappe nær deg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Best å lage mat fra grunnen, så man vet hva som er i den😊

 2. Avatar for Hfut547 Hfut547 says:

  Genetiske modifikasjoner florerer. Og vi forstår ennå ikke rekkevidden av konsekvensene for organismen vår.

  God vitenskapelig forklaring her (spesifikt for vaksine, men også om genmodifisering generelt)

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Eat the bugs,
  Live in pods, wagie

  eat the bugs

 4. Avatar for pcwh pcwh says:

  Det er vel et trinn til på veien til agenda 2030/The Matrix. Har selv vært veggis i snart 25 år, men barna og alle andre kan selvfølgelig spise hva de vil. Sønn vil gjerne bli med på jakt med onkel i Sverige til høsten, så det får vi til, hvis Erna og Bent gir oss «lov» da. Det er vel ikke noe mer naturlig enn å følge det biologiske hierarkiet og jakte og høste sin egen mat, uavhengig av hva jeg selv velger å gjøre og spise.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere