Biden-nominerte vil ha en tøff holdning overfor Kina

0
Washington var som en okkupert by under presidentinnsettelsen. 25.000 militære hadde inntatt hovedstaden. Kinas ledere var neppe imponert. Foto: Shutterstock

Anthony Blinken sier Trump gjorde det rette da han inntok en tøffere holdning overfor Kina.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Under tirsdagens godkjennelses-høringer foran Senatet uttrykte de som var nominert til stillinger i Bidens regjering støtte til en tøff holdning overfor Kina. 

Avril Haines, Biddens valg til direktør for nasjonal etterretning, sa hun mener at USA bør innta en «aggressiv holdning» mot Beijing.

Avril Danica Haines er en amerikansk jurist. Hun har vært visedirektør i CIA og rådgiver innen sikkerhetsspørsmål i Barack Obamas regjering. (Fra Wikipedia)

Haines sa at som DNI, direktør for nasjonal etterretning, vil hun prioritere å imøtegå trusselen mot Kinas «tilsvarende etterretning».

Anthony Blinken, nominert til å bli utenriksminister, sa at president Trump gjorde det rette når han inntok en hard linje overfor Beijing.

«Jeg tror også at president Trump hadde rett når han inntok en hardere linje i tilnærmingen til Kina», sa han.

«Jeg er uenig med måten han gikk fram på  på en rekke områder, men i prinsippet var de riktige, og jeg tror at det faktisk var nyttig for vår utenrikspolitikk».

Bidens nominerte til sjef for Pentagon ble også spurt ut av Senatet på tirsdag. Tidligere general for hæren, Lloyd Austin kan få trøbbel med å sikre seg dispensasjon fra Kongressen på grunn av sin  nylige militærtjeneste. Både Demokrater og Republikanere har kommet med innsigelser mot å gi han slik dispensasjon.

Lloyd Austin

En annen kritikk mot Austin kommer fra Kina-haukene. De synes ikke han har nok erfaring til å ta hånd om Beijing, eller de syntes ikke han vil være «hauk» nok når det gjelder Asia.

Austin gjorde sitt beste for å takle frykten deres på tirsdag.

«Kina er den mest bekymringsfulle konkurrenten vi står overfor», sa han.

«Målet deres e å bli en dominerende verdensmakt. Helt sikkert er det at vi må begynne å sjekke  deres aggresjon».

Austin lovet å har øynene på Kina «med laser-likt fokus» for å være sikker på at USAs militærstyrker kan beholde sitt konkurransefortrinn overfor Beijing.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Kommentarer

Knut Lindtner i Derimot.no skriver blant annet i sin kommentar:

«Det latterlige i dagens situasjon er at noen som definerer seg til venstresiden tror at Biden-administrasjonen vil representere noe fundamentalt nytt. Tvert imot vil disse folkene videreføre konfrontasjonspolitikken til USA. Det er ikke for avspenning og fredelig sameksistens.»

Vi kan føye til at brusinga i fjærene til Biden-administrasjonen er neppe egnet til å ødelegge nattesøvnen til Kinas president Xi Jinping eller andre kinesiske ledere. Det er noe patetisk og stakkarslig over disse kyllinghaukene til Biden. De er en gjeng med skrivebordskrigere som ikke aner hva virkelig krig er, og som heller ikke har tatt inn over seg at Kina er i ferd med å gå forbi USA også i abslutte BNP-tall. Trump klarte ikke å grøre «USA great again», og det vil heller ikke Biden og hans folk gjøre. Men internsajonal spenning og økt krigsfare, det skal de nok klare å få til.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.