WHO skriver om definisjoner for å tekkes vaksineindustrien

8
Illustrasjon: Shutterstock

Nasjonale og internasjonale helsetiltak må styres etter vitenskapelige definisjoner ellers vil alle tiltak bli vilkårlige og uetterrettelige. Derfor er det sensasjonelt og djupt urovekkende at WHO, som skulle være vokteren av vitenskapelig etterrettelighet, reviderer definisjoner for å tekkes vaksineindustrien.

Definisjonen av en pandemi

I 2003 hadde WHO følgende definsjon på en pandemi:

«En influensapandemi oppstår når et nytt influensavirus dukker opp som den menneskelige befolkningen ikke har noen immunitet mot, noe som resulterer i flere samtidige epidemier over hele verden med enorme antall dødsfall og sjukdom.»

I 2009 derimot hadde WHO fjernet ordene «enorme antall dødsfall og sjukdom» fra definisjonen. Dermed ble det mulig å erklære utbruddet av H1N1-influensaen som en «pandemi». Europarådet reagerte på denne endringa av en nøkkeldefinisjon i det globale helsearbeidet fordi dette viruset var slett ikke så aggressivt som det var blitt framstilt som. Dette kritiserte Peter Doshi i en artikkel i Bulletin of the World Health Organization i 2011. CNN omtalte i 2009 hvordan det virket at WHO omtalte svineinfluensaen som en pandemi – det skremte folk over hele verden.

Etter omskrivinga av definisjonen for pandemi sies det altså ikke noe lenger om hvor alvorlig den måtte være i form av dødsfall og sjukdom. Dermed blir det også mye lettere å erklære pandemi, og som vi ser gir det regjeringer over hele verden et verktøy til å sette lover og regler til side og erklære unntakstilstand.

Omskriving av flokkimmunitet

Høsten 2020 gjorde WHO en tilsvarende omskriving av definisjonen for flokkimmunitet. Leksikondefinisjonen av flokkimmunitet er slik (Store norske leksikon):

Flokkimmunitet blir benyttet om befolkningens samlede motstandsevne mot smittsom sykdom. Mer presist er det den spesifikke, immunologiske motstandsevnen i en befolkning eller gruppe av individer. Flokkimmuniteten er høy når en stor andel av individene i befolkningen er immune mot sykdommen, og lav når det er få eller ingen individer som er immune.

Immunitet oppnås enten ved å gjennomgå den smittsomme sykdommen eller ved å bli vaksinert mot den aktuelle sykdommen. I noen tilfeller kan man gjennomgå sykdommen uten å merke at man er syk.

Definisjonen i Wikipedia er tilsvarende. Flokkimmunitet ble forstått som et naturlig fenomen første gang på 1930-tallet i forbindelse med at det ble observert at et betydelig antall barn var blitt immune mot meslinger og at tallet på nye smittede så gikk ned, også blant dem som ikke var vaksinert.

Inntil høsten 2020 var også WHOs definisjon av flokkimmunitet i pakt med leksikondefinisjonen. Men så ble den endret på et helt vesentlig punkt. Se bare her:

Mens det i juni 2020 helt riktig blir slått fast at flokkimmunitet kan oppstå naturlig gjennom immunitet utviklet overfor tidligere sjukdom eller gjennom vaksinasjon. I november hadde man fjernet den naturlige utviklinga av flokkimmunitet og sier bare at dette er noe kan oppnås gjennom vaksinasjon – og ikke noe annet. Dette er en betydelig omskriving av en viktig vitenskapelig innsikt. WHOs generaldirektør sier også rett ut at «flokkimmunitet oppnås gjennom å beskytte folk mot et virus og ikke gjennom å utsette dem for det». Dette er en politisk erklæring som ikke har noe med vitenskap å gjøre.

Omskrivingene tjener vaksineindustrien

Det skal liten fantasi til for å innse at hensikten med disse omskrivingene av vitenskapen er å tjene interessene til vaksineindustrien. Og det er viktig å forstå at WHO ikke er en nøytral internasjonal organisasjon, men at den er finansiert av et fåtall imperialistiske stater og et par store private stiftelser. Dette var de største giverne i 2018/2019 ifølge WHO sjøl.

ContributorFunding received US$ million
United States of America853
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland464
Bill & Melinda Gates Foundation455
GAVI Alliance389
Germany359
UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UNOCHA)286
Japan234
European Commission213
Rotary International 168
National Philanthropic Trust116

Som kjent er Gavi en allianse der kjernen består av World Health Organization, UNICEF, the World Bank og Bill & Melinda Gates Foundation, som de sjøl skriver.

Vaksineprodusenten Pfizer innledet i 2009 et partnerskap med Gavi, the Vaccine Alliance og Bill and Melinda Gates Foundation, skriver de på sine nettsider. Og Gavi propaganderer for dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. De mister helt opplagt troverdighet. Det er veldig lett å se at de organene som egentlig skulle beskytte folk mot kapitalsterke lobbyister ikke lenger gjør det.
  Så man slutter å stole på alt fra media til politikere og overnasjonale organer.
  Hver gang jeg leser noe spør jeg «hva vil de jeg skal tro» og «hvem tjener på det»
  Jo mer de pusher på jo mer synlig blir det.

 2. Fra Gavi’s nettside:

  How it works

  ''Five mantras for effective COVID-19 vaccine communication
  Well-designed communication can increase healthy behaviours, including vaccine uptake. Here are our top five mantras for how to think about COVID-19 vaccine communication.
  Mantra #1: Get ahead of the challenge – we need to act now
  Mantra #2: This science is going to need some art and craft
  Mantra #3: This global problem requires a local shot in the arm
  Mantra #4: Information is everywhere. We need a whole ecosystem approach
  Mantra #5: Sustain and adapt. A long-haul virus requires long-haul communication

  We are in it for the long haul’’ . . . .

  thebest investment

 3. Avatar for Geirijo Geirijo says:

  USA og UK er de største donorer. Hva med deres bidrag til å endre definisjonene? Om det er slik at dem som betaler mye bestemmer, så burde nesten dette fremheves.

  At Steigan i tillegg benytter seg av et sitat tatt ut av sin kontekst, hvor Gates uttrykte glede over beregninger som viste hvor mange fattige menneskelig som var reddet fra død og lidelse ved vaksiner og andre helsetiltak de var involvert i - blir direkte villedende og stigmatiserende.

 4. I artikkelen over er det ingen sitater fra Gates, så tipper du sikter til kommentaren lenger ned?
  Når det gjelder nasjonalstatene så er disse kun dratt inn av globalistene for å bringe legitimitet til deres store prosjekt. De kamuflerer seg bak gode intensjoner som de kaller hensyn til «klima» og helse. Men kikker vi nærmere på agenda2030 så handler det om å ta bort menneskers frihet og innføre kontroll og begrensninger for folk flest.

 5. WHO kalles på folkemunne for World Hoax Organisation… De fleste som er noenlunde oppegående vet at WHO er en privat organisasjon som jobber for private interesser og ikke folket.

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Vi har fått vite navn og alder på de første koronavaksinerte i Norge. Kommer media også til å lage oppfølgingssaker om hvordan det går med dem i ukene, månedene og årene fremover?

  Det var ikke noen stor mediedekning av de 1700 menneskene som døde av influensa i Norge i en nylig sesong. Men vi får fyldig dekning av hvert enkelt covidrelaterte dødsfall nå for tiden. Derfor antar jeg at de vaksinertes eventuelle død og helseproblemer etter vaksineringen, blir behørig dekket i månedene fremover.

  Så langt har litt over 400 dødd med covid i Norge, og dette er ca en fjerdedel av antallet som strøk med av influensa i 2016. Influensavaksinering var imidlertid utbredt på den tiden. (Hvor mange ville influensaen drept hvis det ikke fantes vaksiner mot sykdommen?)

  Heldigvis er influensa så godt som utryddet nå, med kun to registrerte tilfeller i Norge denne sesongen.

  NB! Pfizers vaksine gis visst i to doser med et par ukers intervall. Jeg regner med at det blir direktesendte tv-sendinger også når den andre dosen gis til de første vaksinerte.

 7. Avatar for K11 K11 says:

  Forøvrig rapporteres det i usensurert internasjonal presse at mye nyvaksinert helsepersonell nå er blitt arbeidsuføre pga vaksinen. Noen av de vaksinerte har også pådratt seg covid, ironisk nok. Hva slags autoimmune sykdommer og andre bivirkninger de vaksinerte får på lang sikt, kan man bare spekulere på.

 8. Avatar for JonHansen JonHansen says:

  Hele korona hysteriet er den største korrupsjons skandalen i menneskets historie… Alle de som har bidratt risikerer straff for lands svik. Og makthaverne prøver å vri seg unna med å kalle korrupsjon for “konspirasjons teorier” slik at folk skal se en annen vei…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere