Venezuelas gull beslaglagt av Bank of England: Britisk rett godtar Giúados anke.

0
Illustrasjon: Shutterstock

Fra Orinoco Tribune.

Torsdag 10. desember aksepterte britisk høyesterett en anke fra advokatene til opposisjonen i Venezuela ved landets selvoppnevnte president Juan Guaido.

De kom med en avgjørelse til fordel for Guaido når det gjelder kontroll over Venezuelas gullreserver, verdt 1,3 milliarder dollar og som er plassert i Bank of England.

Gullet er eiendommen til det venezuelanske folket.

«Anken er blitt innvilget på alle punkter» fortalte en talsmann for høyesterett til internasjonale medier.

Dette førte til ytterlige komplikasjoner fra rettens side da de skulle avgjøre hvem som skal få kontroll over Venezuelas gull, enten den lovlige regjeringen til president Maduro eller Guaidos innbilte regjering, en fiksjon skapt av USA for å fjerne president Nicolas Maduro, og så stjele venezuelanske eiendeler.

Midt i november sendte Guaidos advokater inn en anke til britisk høyesterett. De prøvde å få annullert avgjørelsen til London Court of Appeal fra den 5. oktober.

I en dom, til fordel fordel  for det venezuelanske folket  hadde  London Court  i juli annullert en dom som ga Guaido kontroll over gullreservene.

Dette fordi det «ikke var klart» om Guaido virkelig var den som styrte Venezuela. Det var derfor Court of Appeal hadde sendt saken over til høyesterett for å spørre regjeringen til den britiske statsministeren Boris Johnson hvem han godkjenner som leder i Venezuela. Dette  fordi han fortsatt opprettholder diplomatiske og konsulære forhold med den lovlige regjeringen til president Maduro.

På den andre siden ba den britiske høyesterett torsdag 10. desember Guaido kansellere de 400 000 pund til advokatutgifter, som han nekter å betale.

Noen analytikere er enige om at dette kan være en ny strategi fra den britiske regjeringen og Bank of England – å beslaglegge penger som tilhører millioner av venezuelanere, og som er i Venezuelan Central Banks  varetekt.

#Bandittene i OAS og europeerne er etterkommere av piratene som herjet i Karibien for noe få århundrer siden» fortalte en ekspert på internasjonale affærer til Orinoco Tribune.

«Vi kan antakelig ikke vente noe annet fra dem. De ønsker bare å rane til seg så mye penger de kan fra det venezuelanske folket – som virkelig har bruk for dem.

Men det vil ikke bety noe for venezuelanernes beslutning om å være selvstendige, og aldri mer være en slags ny-koloni for USA og europeerne.».

«Dette bør være bevis på at Bank of England – til tross for sine lovlige hensikter – ikke er et trygt sted for noen regjerings penger», la han til.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.