Analytikere: – Pfizer og Moderna kommer til å tjene 280 mrd. bare neste år

10
Foto: Shutterstock

Wall Street-analytikere estimerer nå at Pfizer og Moderna vil tjene hele 32 milliarder dollar, eller 280 milliarder kroner, kun i inntekter knyttet til coronavaksinen. Og det bare til neste år. Dette skriver Finansavisen, som fortsetter:

Morgan Stanley anslår at Pfizer vil hanke inn 19 milliarder dollar i vaksineinntekter i 2021. Det kommer på toppen av nesten 1 milliard dollar i inntjening i år. Pfizer vil imidlertid dele inntektene med tyske BioNTech. 

Meglerhuset anslår at selskapet vil hente ytterligere 9,3 milliarder i 2022 og 2023. Til sammenligning tjente Pfizer i fjor 5,8 milliarder dollar på en forkjølelsesvaksine.

Pfizer-aksjen har ikke steget voldsomt hittil i år – opp 5,1 prosent hittil – men Moderna-aksjen har skutt over 700 prosent i været. 

I januar 2020 bevilget regjeringa Solberg 13 milliarder til vaksineindustrien. Gjennom Koalisjonen for forebygging av epidemier, CEPI, ble det bevilget 2,236 milliarder kroner og gjennom Vaksinealliansen Gavi 1 milliard dollar, som tilsvarer 10,25 milliarder kroner. Se regjeringas nettsider.

Det er klart fra nettsidene til Moderna at de har fått bevilgninger fra CEPI til sin vaksineutvikling, så det er uten videre klart at børskometen Moderna er finansiert av norske skattepenger.

Noe av disse pengene har tatt veien til kontoen til toppsjefen i Moderna, Stéphane Bancel. Vaksinerallyet har gjort ham til dollarmilliardær og Bloomberg skriver at hans formue nå er på 3,1 milliarder dollar, eller 27 milliarder norske kroner. Skal vi tippe at han får en mangedobling neste år?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Endå var det somme som køyrde på med det argumentet i vår at vaksineutviklarane jobba ueigennyttig for å laga ein vaksine berre for å stansa epidemien, heilt utan tanke på å tena pengar på det!

 2. Avatar for Slangen Slangen says:

  13 milliarder skattekroner investert, og kor mykje forteneste får skattebetalarene tilbake?
  Norske media har ingen forståing av Big Money, journalistane er alle ukunnige, med hjerne berre for småpengar.
  Store historiske hendingar blir framstilt som tilfeldige ‘naturkatastrofer’ medan børsaktiviteten og statsøkonomiane viser noko anna.

 3. Tror kanskje ikke alle vet at makteliten kommer til å genmodifisere dem med vaksinen.

  I Kina og USA og sikkert noen flere stater er allerede godt i gang med å lage genmodifiserte super soldater på identisk måte som Moderne og Pfizer vil gjøre med resten av verden.

  Noen egenskaper som empati, medlidenhet osv blir tatt bort og så får de nye egenskaper som styrke, fart, motstand mot kjemiske våpen osv.

  Hvilken egenskaper tror leserne her de vil ta bort og hvem nye egenskaper vil de gi oss ?
  En hvit kanin til de som svarer rett :wink:

  https://www.youtube.com/watch?v=KBEYOZzoThA
 4. De hyperrike blir enda rikere og får ende mer makt, men det er det hele Kina influensa hysteriet og klima hysteriet handler om. Det er kynsisk spill ved help av media og lettlurte poliltikere til å sementere Bill Gates & gjengens possisjon og makt for fremtiden.

  Uavhenging forskning og offentlig tilgjengelig statistikk viser at Kina influensaen ikke er noe mer farlig enn vanlig influensa untatt for de aller eldste og noen med spesielle sykdomer. WHO sier Kina influensaen har en overlevelsesprosent (OP) på 99,86% i en fagfelleskaps-vurdert forskningsrapport. I Norge så døde 15% færre enn normalt da første sykdomsbølge var på det høyeste (ifølge NRK.no). I Norge, Sverige og Danmark så dør flere vanligvis av influensa enn korona og gjennomsnitts alderen på de som dør “av” korona er 85år, dette er høyere enn gjennomsnittlig levealder. I praksis så betyr det at stor del av de som offisielt dør av korona egentlig dør av alderdom MENS de har korona. Ifølge medisinske eksperter så har allerede 25% av befolkningen delvis immunitet mot corona etter å ha vert i kontakt med andre koronavirus som f.eks vanlig forkjølelse (de løy med andre ord da de påstå nedstenging var nødvendig grunnet ingen hadde immunitet). Man kunne pisket opp stemningen og skapt akkurat samme hysteriet og panikken hvis man hadde slått opp hvert eneste influensa dødsfall stort opp i media slike de har gjort med korona…

  12.000 medisinske ekperter har allerede skrevet under på https://gbdeclaration.org som er et internasjonalt opprop mot Kina influensa hysteriet.

 5. Tipper at det de ønsker seg mest av alt er slaver som ikke protesterer og følger ordrer blindt…

 6. Avatar for K11 K11 says:

  Evnen til kritisk tenkning trenger de ihvertfall ikke ta bort, for den egenskapen er allerede fraværende i befolkningen. Lydighet har folk derimot mer enn nok av, så de trenger ikke tilføre den egenskapen.

 7. Er det ikke snålt ? Vi blir alle fødd med makt og fri vilje, men det første man gjør er å gi bort makten vår til psykopater som bruker makten VI har gitt dem til å ta fra oss den frie viljen.

  Så enig, så enig, det å programmere DNAet vårt til å gjøre oss lydige er å kaste perler for svin.
  Hadde Hiler levd i dag så ville han fått multiorgasme over å se hvor lydige folk er blitt, folk er som roboter.
  Hele verden er satt i fangeskap og folk er stort sett fornøyd, ja bortsett fra at 50% ønsker seg enda mindre frihet om det er mulig.

  Kuppmakerne kunne like gjerne sagt at vi må ta fra dere friheten for å beskytte dere mot grønne usynlige Flopp Flopper, ikke en sjel ville stilt spørsmål og krøpet sammen for psykopatene som rotter.

  https://www.youtube.com/watch?v=WPBvJrW2HJo

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere