Analytikere: – Pfizer og Moderna kommer til å tjene 280 mrd. bare neste år

0
Foto: Shutterstock

Wall Street-analytikere estimerer nå at Pfizer og Moderna vil tjene hele 32 milliarder dollar, eller 280 milliarder kroner, kun i inntekter knyttet til coronavaksinen. Og det bare til neste år. Dette skriver Finansavisen, som fortsetter:

Morgan Stanley anslår at Pfizer vil hanke inn 19 milliarder dollar i vaksineinntekter i 2021. Det kommer på toppen av nesten 1 milliard dollar i inntjening i år. Pfizer vil imidlertid dele inntektene med tyske BioNTech. 

Meglerhuset anslår at selskapet vil hente ytterligere 9,3 milliarder i 2022 og 2023. Til sammenligning tjente Pfizer i fjor 5,8 milliarder dollar på en forkjølelsesvaksine.

Pfizer-aksjen har ikke steget voldsomt hittil i år – opp 5,1 prosent hittil – men Moderna-aksjen har skutt over 700 prosent i været. 

I januar 2020 bevilget regjeringa Solberg 13 milliarder til vaksineindustrien. Gjennom Koalisjonen for forebygging av epidemier, CEPI, ble det bevilget 2,236 milliarder kroner og gjennom Vaksinealliansen Gavi 1 milliard dollar, som tilsvarer 10,25 milliarder kroner. Se regjeringas nettsider.

Det er klart fra nettsidene til Moderna at de har fått bevilgninger fra CEPI til sin vaksineutvikling, så det er uten videre klart at børskometen Moderna er finansiert av norske skattepenger.

Noe av disse pengene har tatt veien til kontoen til toppsjefen i Moderna, Stéphane Bancel. Vaksinerallyet har gjort ham til dollarmilliardær og Bloomberg skriver at hans formue nå er på 3,1 milliarder dollar, eller 27 milliarder norske kroner. Skal vi tippe at han får en mangedobling neste år?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.