The New York Times søker anti-Russland korrespondent

10
Foto: Shutterstock

Når The New York Times søker ny medarbeider i Russland avslører avisen seg som et propagandaorgan for den amerikanske makten.

Terje Alnes

Av Terje Alnes.

«Stillingsbeskrivelse: Vladimir Putins Russland er fortsatt en av de største historiene i verden.» Slik begynner annonsen der The New York Times søker etter ny korrespondent i Russland. Deretter følger en oppsiktsvekkende beskrivelse av landet der den nye medarbeideren skal jobbe:

«It sends out hit squads armed with nerve agents against its enemies, most recently the opposition leader Aleksei Navalny. It has its cyber agents sow chaos and disharmony in the West to tarnish its democratic systems, while promoting its faux version of democracy. It has deployed private military contractors around the globe to secretly spread its influence. At home, its hospitals are filling up fast with Covid patients as its president hides out in his villa.”“Not to mention, Putin ushered in changes to the constitution, so he will likely stay in power for many years to come. 
And, of course, we are on the cusp of a new, less Putin-friendly president in the US, which should only raise the temperature between Washington and Moscow.” 

Dette er avisen norske pressefolk elsker å referere til, som om den representerer det ypperste av objektiv og etterrettelig journalistikk. The New York Times skal liksom sette standarden. Men her er det tydelig for alle som kan utvise et minstemål av pressekritikk at avisen ikke er annet enn en klakør for makten.

Når USA nå får en «mindre Putin-vennlig president» forventer altså N Y Times at temperaturen mellom de to landene vil stige. Det er ikke tvil om at avisens nye korrespondent er ment å bidra til dette.

Da Russland for noen år siden lanserte en nettside på norsk, for å få fram sin versjon av virkeligheten (Sputnik News), kalte Forsvarets Høgskole nettsiden for en propagandakanal. Russlands mål med nyhetskanalen var å så splittelse i Norge og i Vesten ble det påstått.

Propaganda er jo som kjent noe fienden driver med. Våre medier, inkludert The New York Times, gir oss bare objektiv og sannferdig journalistikk.

Denne artikkelen ble først publisert på Spartakus.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Slangen Slangen says:

  Spot on.
  God journalistikk,
  som må halde fram til det kjedsommelige,
  så tar kanskje hjernevaskinga slutt?

 2. Avatar for tjatta tjatta says:

  “Nothing will change”
  Biden  Deputy_Secretary_Blinken_Meets_With_Israeli_Prime_Minister_Netanyahu_in_Jerusalem_(27708990885)
 3. Det Alnes skriver om her er jo bare et uttrykk for at krigen mot Russland har gått inn i fase 3 - dvs full demonisering som siste fase før shooting wars fra Finnmark til Svartehavet.
  Dette kjenner vi jo godt igjen når det gjelder Milosovic,saddam,gadaffi og Bashar al-assad. Minst ett år med psykologiske operasjoner før en kan gå til bombing. PSY OPS.
  Nå blir det Hitler-Putin i minst ett år.
  Det siste fra “venstresida” er at bombevenstre i SV vil ha Nato-EUs Gahr Støre som statsminister. Det tidligere pasifistiske og tredje vei-partiet SV vil åpenbart fortsette linja som loyalister for Vestlig imperialisme.
  Vi kan registrere at ingen reagerer på det at FRPs Gjedde vil bruke 2 milliarder kroner på 7 år til utvikling av Europahæren.
  Det er “in” å være for militarisering og krig nå.Den som tier samtykker.

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  Alnes følger opp Russisk UD’s pressetalskvinne Zakharovas oppgulp over NYTs annonse ved å angripe NYT som talerør for USA. Dette vet Talnes er feil: NYT påpeker bare det som kjennetegner Russland under Putins styre, og hva det gir av spennende utfordringer for den som får journalistjobben. Han bortforklarer ikke et eneste statement.
  Men ved å lese Zakharovas FB-post, så oser den av USA-fientlig holdninger og konkluderer med at NYT ikke burde få adgang til Russland.
  https://www.themoscowtimes.com/2020/11/23/nyts-russia-job-posting-russophobic-foreign-ministry-spokeswoman-says-a72117

  Talnes burde vite at Russland er et farlig land å være journalist i. Landet er rangert som nr. 149 av totalt 180 vurderte land. 14 journalister har mistet livet på ulike måter siden 2017, og antall trusler mot journalister har økt fra 70 til 160 pr. år. Da er det vel ikke så rart at NYT spisser ordbruken.
  https://www.themoscowtimes.com/2019/04/18/russia-drops-to-149th-out-of-180-countries-in-world-press-freedom-index-a65287
  De mest kjente er kanskje Politkovskaya som ble drept av KGB i 2006, og nå sist, redaktør Irina Slavina som tok sitt liv i fortvilelse over myndighetenes maktbruk ved å sette fyr på seg selv.
  Og det er viktig med utenlandsk presse, da staten og oligarkene har kjøpt seg kontroll over nesten alle medier i Russland og omformet dem til propagandakanaler. Det siste var Vedomosti som ble kjøpt av Rosneftsjefen i mars.
  Så istedet for å komme med konspirasjon om at medier i USA er talerør, så burde denne lille Steigan-menigheten se litt på hvilken frihet og integritet journalistikk har i Russland. Men det er kanskje ikke interessant?

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Jobben er din. Overkvalifisert vil noen muligens mene.

 6. De vestlige fake news blekkene som i 4 år 24/7 pøste ut konspirasjonsteorier på løpebånd om Russisk innblanding i det amerikanske valget.
  Etter den største etterforskningen som er gjort i USA så bunnet alt ned i at det bare var noe den gale konspirasjonsteoretikeren Hillary Clinton fant på noen minutter etter at hun tapte valget som en plan B for å kuppe USA.

  26b98413680332a8e1762e4950c49c7d43fa1c5180bb2abc28e8732c5b5fb186

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Du ville hatt mer troverdighet om du innimellom sto opp for Assange. Så om du mener jeg/vi skal debattere “dine” saker så får du skaffe deg noe av det.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

2 flere kommentarer

Deltakere