En Biden-administrasjon vil ha tropper i Syria

0
USA opprettholder sin ulovlige okkupasjon av syrisk territorium.

Rådgiver sier at Biden ønsker å forhindre gjenoppbygging i Syria til politisk reform blir gjennomført.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Ifølge en rapport fra Asharq Al-Awsat, hadde en senior Biden-rådgiver møte med en gruppe syrere for å gjennomgå hvordan en Biden-administrasjons Syria-politikk ville se ut. Rådgiveren sa at Biden ville beholde en amerikansk militær tilstedeværelse i det nordøstlige Syria for å motvirke Russlands innflytelse og holde midler til gjenoppbygging borte fra landet med mindre det skjer en «meningsfull» politisk reform.

USA har en liten okkupasjonsstyrke i det nordøstlige Syria for å kontrollere oljefeltene der, anslått til å være rundt 600 soldater. De amerikanske soldatene har hatt konfrontasjoner med både syriske og russiske styrker. Rådgiveren sa at Biden ville opprettholde denne militære tilstedeværelsen fordi den «er avskrekkende for russiske og regimets luftangrep.»

På den andre siden av Syria, i den nordvestlige Idlib-provinsen, støtter Tyrkia opposisjonskrigere og forhindrer den syriske regjeringen i å ta tilbake provinsen. Idlib kontrolleres for det meste av Hayat Tahrir al-Sham (HTS), formelt kjent som al-Nusra, eller al-Qaida i Syria.

«Samtidig vil Bidens tilnærming være å se etter måter å styrke de tyrkiske operasjonene i Idlib på. For tida beskytter nesten tre millioner mennesker mot syrisk og russisk aggresjon,» sa rådgiveren. USA fører også en hemmelig dronekrig i Idlib mot Hurras al-Din, en annen al-Qaida-gruppe som sies å være mer radikalt enn HTS. Rådgiveren nevnte ikke denne kampanjen.

Syria har slitt med å gjenoppbygge etter en brutal krig som har vart i over ni år. Amerikanske sanksjoner som trådte i kraft i henhold til Cæsarloven i løpet av sommeren, retter seg spesielt mot landets energi- og anleggssektorer. Loven gjør det mulig for USA å ramme ethvert individ, uavhengig av nasjonalitet, som driver forretninger i Syria og fraråder Syrias naboer fra å hjelpe til med gjenoppbyggingsarbeidet.

Rådgiveren sa at en Biden-administrasjon ville «gjøre det klart for Russlands president Vladimir Putin at det ikke kan være noen amerikansk eller europeisk støtte til gjenoppbyggingen av Syria med mindre politisk reform finner sted.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.