En nyttig tommelfingerregel?

3

Som mangeårig medieovervåker tør jeg si at man grovt sett kan gå ut fra at demonstrasjoner/opprør som får positiv og mye omtale i MSM, eller NATO-mediene som jeg også kaller dem, er kunstige, dvs kjøpt og betalt av USA/NATO/EU og/eller tilknyttede oligarker som George Soros. Eksempler er det som har skjedd i Hviterussland i det siste, det som skjedde i Ukraina, Libya og Syria samt det opprøret Navalny står for i Russland. De andre, de ekte og folkelige opprørene, alt fra den norske folkebevegelsen mot EU til De Gule Vestene i Frankrike, blir fortiet eller får dårlig omtale. Jeg aner ikke hva som skjer i Bulgaria.

Men når jeg 21. oktober så at NTB, Aftenposten og ABC Nyheter med samme overskrift hyller demonstrantene der fordi de «setter landets elite under press» osv ble jeg straks mistenksom. Og ganske riktig, for et stykke ned i artikkelen kom det fram at EU-parlamentet allerede har uttrykt «klar støtte» til demonstrantene og deres «legitime krav og ønsker om rettferdighet, åpenhet, ansvarlighet og demokrati». Nok en gang ser vi altså at MSM opererer i tospann med EU/NATO, som så og si er to sider av samme sak.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Det stemmer det du skriver om Bulgaria. Jeg bor i Bulgaria så jeg vet det.
  Det er første gangen jeg leser noen som har peiling på hva som foregår her nede.
  Så den tommelfingerregelen din er ikke dum :smiley: :+1:

 2. Det som har blitt tydelig i løpet av 2020 er jo at Klassekampen også drifter inn i MSM-sfæren med sin ideologiproduksjon for EU og Nato. Hvis det skulle vise seg å være anti-imperialister og marxister igjen i dette miljøet vil de nå i 2021 få et kjempeproblem
  all den stund USA skal lede Norge militært og forberede krigen mot Russland. Det er det som står i alle strategidokumenter i USA og er ingen hemmelighet.
  Hvis det ikke dukker opp noen arbeidsgruppe som jobber mot denne amerikanske militære okkupasjonen,må vi i realismens navn fastslå at det ikke finnes noen anti-imperialistisk opposisjon i Norge og at vi befinner oss i en katastrofesituasjon.

 3. Bulgaria ble medlem av EU 1 januar 2007
  Hva har skjedd på disse nesten 14 årene ?
  Det har kommet noen flere varer på markedet , men hva hjelper det når ikke folk har penger ?
  Og hva med helseforsikring ?
  Man roper opp om hvor fælt det er at Trump ikke vil gi alle helseforsikring , men hva med de nesten 2 millionene , av en befolkning på 7 millioner , som ikke har helseforsikring her i Bulgaria ?
  EU har sikkert vært med i hylekoret mot Trump , men ikke en lyd om de som lider uten helseforsikring her nede !
  Et av de første ‘tiltak’ EU gjorde mot den bulgarske befolkning var å ta ifra de en god medisin mot malaria , klorokin medisin , som de har brukt uten problemer i årtier.
  Nå under koronakrisa , hvor det blir sagt at folk i risikogrupper og eldre bør vaksinere seg mot sesonginfluensa , er det ikke en vaksine å oppspore .
  Hvor er EU ?
  Det skal bli bra kaos her i vinter med nå 1800 innlagte med korona , og i tillegg så kommer sikkert flere med sesong influensa til å ta opp plasser på sykehus.

  Hadde Bulgaria vært i allianse med Russland hadde de hatt korona vaksine til alle i november . Nå blir det komplett kaos .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere