Anklager uten bevis: Navalnyj og dataangrep på Stortinget

0
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Shutterstock

Av Lars Birkelund.

«Vi kan ikke akseptere at opposisjonelle forgiftes» – Ine Eriksen Søreide. «Norge slutter seg til sanksjonene EU i dag innfører mot Russland, etter forgiftningen av politikeren Aleksej Navalnyj» – NRK.

Søreide er altså så hjernevasket av antirussisk propaganda at hun tror at Russland prøvde å drepe Navalnyj til tross for 1. at de berget livet hans på et sjukehus og 2. deretter lot ham unnslippe til Tyskland. Eller er hun rett og slett en robot som er programmert til å beskylde Russland for alt?

Vel, det går i så fall ut på det samme som hjernevask. Og det er dessverre så hjernevasket/programmert man må være for å bli utenriksminister i NATO-landet Norge. Russland har også hatt rikelig med andre anledninger til å drepe Navalnyj, som en av de gangene han satt i russiske fengsler. Altså: hvis Russland hadde ønsket å drepe ham hadde han for lengste vært død.

Sjølsagt «vet» Søreide også at Russland sto bak hackingen av stortingsrepresentanters email-kontoer, til tross for at PST og andre sier at det ikke finnes bevis. Det er også fullt mulig at USA eller annet NATO-land kan ha stått bak hackingen, men at de la igjen spor som peker mot Russland. Men det tør sjølsagt ikke NATO-mediene å si.

NRK skal allikevel ha honnør for at de i dag forteller noe som det ellers ties om:

«Norge og USA hacker russiske datanettverk. Norsk og amerikansk etterretningstjeneste har samarbeidet om å hacke russiske datanettverk for å få opplysninger om Russlands politiske ledelse. NUPI-forsker sier denne informasjonsinnhentingen kan bli brukt i forbindelse med dataangrep».

Forsker Erik Reichborn-Kjennerud ved NUPI mener Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene, «EOS-utvalget, har for liten kapasitet til å kontrollere at aktiviteten skjer under norsk kontroll». Og hvem er det da som kontrollerer?

Forrige artikkelGilead har betalt $ 178 millioner til leger for å markedsføre medisiner til tross for pasienters dødsfall
Neste artikkelNorge og USA hacker russiske datanettverk