Gilead har betalt $ 178 millioner til leger for å markedsføre medisiner til tross for pasienters dødsfall

0

Den amerikanske farmasøytiske giganten Gilead har betalt minst 178 millioner dollar til leger og 81 millioner dollar til sykehus i USA for å markedsføre og foreskrive selskapets medisiner til tross for tilfeller av dødsfall og alvorlige bivirkninger. Legemiddelprodusenten finansierte så mange som 21.833 leger bare i 2019, ifølge data om Gilead-utbetalinger fra 2013 til 2019. Det er Arms Watch som melder dette. Kanalen er kjent for å være ekstremt etterrettelig og grundig i sin kildebehandling.

Arms Watch har allerede avslørt at minst 249 pasienter som var registrert i Gileads eliminasjonsprosjekt til $ 3,3 milliarder dollar i forbindelse med hepatitt C i Georgia, har dødd, ifølge lekkede dokumenter. Dødsårsaken til noen pasienter er rapportert som «ukjent» i Gilead-konfidensielle rapporter. Andre pasienter som er registrert i programmet har avbrutt behandlingen på grunn av alvorlige bivirkninger. Noen av dem er døde.

Ifølge forseglede rettsdokumenter har Gilead vært under etterforskning for ulovlig å gi kickback til helsepersonell i USA for å øke salget.

Blant de største eierne av Gilead finner vi ikke helt overraskende Vanguard, Capital Research og BlackRock.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Nær 4000 terrorister fra Syria deltar i krigen mot Armenia
Neste artikkelAnklager uten bevis: Navalnyj og dataangrep på Stortinget