Gilead har betalt $ 178 millioner til leger for å markedsføre medisiner til tross for pasienters dødsfall

2

Den amerikanske farmasøytiske giganten Gilead har betalt minst 178 millioner dollar til leger og 81 millioner dollar til sykehus i USA for å markedsføre og foreskrive selskapets medisiner til tross for tilfeller av dødsfall og alvorlige bivirkninger. Legemiddelprodusenten finansierte så mange som 21.833 leger bare i 2019, ifølge data om Gilead-utbetalinger fra 2013 til 2019. Det er Arms Watch som melder dette. Kanalen er kjent for å være ekstremt etterrettelig og grundig i sin kildebehandling.

Arms Watch har allerede avslørt at minst 249 pasienter som var registrert i Gileads eliminasjonsprosjekt til $ 3,3 milliarder dollar i forbindelse med hepatitt C i Georgia, har dødd, ifølge lekkede dokumenter. Dødsårsaken til noen pasienter er rapportert som «ukjent» i Gilead-konfidensielle rapporter. Andre pasienter som er registrert i programmet har avbrutt behandlingen på grunn av alvorlige bivirkninger. Noen av dem er døde.

Ifølge forseglede rettsdokumenter har Gilead vært under etterforskning for ulovlig å gi kickback til helsepersonell i USA for å øke salget.

Blant de største eierne av Gilead finner vi ikke helt overraskende Vanguard, Capital Research og BlackRock.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Big Pharma er en av storkapitalens største industrier, og har hatt mange tusen milliarder dollar i fortjeneste bare i de siste årtiene. De er så integrerte i maktapparatet i USA at et enstemmig flertall i kongress og senat vedtok at DEA Office of Diversion Control som et statlig kontrollorgan, og som skal stoppe forsendelser av legemidler hvis de er mistenkelig store i forhold til folketall i feks en by, ikke skulle stoppe store opioid-forsendelserer. Kilde WSWS.

  Dette bidro sterkt til at millioner av amerikanere ble avhengig av smertestillende, og dermed tok Big Pharma en del av markedet fra narkotika-kartellene i USA. Med opioider fikk mange et narkotikum på resept, som også leger og apotek tjente stort på. Big Pharma er så mektig at de har sine folk i legemiddeltilsyn i vestlige land og dermed godkjenner egne medisiner.

  Her i Norge har storkapitalens politikere vedtatt at den farmasøytiske industrien ikke kan saksøkes hvis medisiner gir bivirkninger, det må pasienten søke om i pasientskade-erstatningsordningen.

  Fra Fritt vaksinevalg:
  “Vi har her gjennom oversikter over erstatningssystemer fra mange land vist at det gjennomgående er statlige myndigheter som påtar seg ansvaret for vaksineskader. I USA har vaksineindustrien et system som gjør dem så og si fullstendig fritatt for søksmål i de vanlige rettssystemer. Vi mener at vi med bakgrunn i dette har belegg for å hevde at industrien i praksis er fritatt for erstatningsansvar”. Kilde.

  Norge bør ha statlig eide selskaper som produserer viktige medisiner som selges til selvkost. Men for å få til det må de globalistiske politikerne ut av Stortinget og erstattes av politikere som representerer folk og land og ikke global storkapital.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Da må vi dyrke fram sånne:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere