«En virkelig opposisjon»

7

NRKs Jan Espen Kruse ønsker «en virkelig opposisjon» i Russland. Hvorfor ikke i Norge, Kruse? Det at man er i opposisjon i en nasjonalforsamling betyr ikke at man er uenig med regjeringen i alt. Det bør Kruse vite som er fra et land der ALLE på Stortinget, fra SV til FRP, stemte for krigene mot Syria og Libya og nesten alle ligger på rygg for NATO og EU. Så hvorfor bør det være annerledes i Russland? Det er det Kruse insinuerer når han lager en nyhet av at Kommunistpartiet og Det liberaldemokratiske partiet i Russland stemmer sammen med Putin og hans parti Forent Russland «når det virkelig gjelder».

Dette bare som nok et eksempel på hvor overfladisk og fordummende NRK og andre NATO-mediers utenriksdekning er. I dette tilfellet fra en som absolutt burde vite bedre, da han er NRKs mann i Russland. Men det NATO-journalistene driver med er i virkeligheten aktivisme forkledd som journalistikk og folkeopplysning, i dette tilfellet aktivisme for at den ekstreme Navalnyj og hans likesinnede skal få mer makt i Russland. For det øker sjansen for borgerkrig i Russland, noe som har vært USA/NATOs mål i alle fall siden 90-tallet, ved å støtte slike som Navalnyj, slik de støtta islamistiske terrorister i Libya, Syria, Afghanistan, Jugoslavia osv.

Lars Birkelund

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Erland Erland says:

  Hva er det som er ekstremt med Nevalnyj?

  Hvis det er riktig som du påstår, at det øker sjansen for borgerkrig hvis Navalnyj og hans likesinnede får mer makt, må det være slik at disse folka ikke bare utgjør en liten og ubetydelig gruppe (Navalnyj er bare en «blogger» ifølge Putin), men at de har en mye større base, med dertil tilhørende våpen, ja kanskje deler av hæren vil støtte ham. Hvis du ikke da mener at CIA har smuglet inn våpen til Russland.

  Du og Putin nærer åpenbart en frykt for Navalnyj. Selv om han bare er en tåpelig influencer. Kremt.

 2. Avatar for Tellef Tellef says:

  I virkeligheten er det media som skal være vel så mye i opposisjon og ta sannhetens og rettferdighetens side som motsats til alle politiske agendaer, men det har vært skuffende og innse hvor ‘Pravda’-lik norsk media er.

  Som du sier; pressen opptrer vel så mye som aktivister enn de nøytrale og nøkterne analytikere de burde være. Utrolig skuffende og direkte flaut.

 3. Avatar for Erland Erland says:

  RT er jo russisk statlig «propaganda». Men interessant å se hvordan RT lager er poeng av at han er en ekstrem nasjonalist.

  Personlig er jeg skeptisk til Navalny, jeg mener Russland hadde fortjent bedre. Han vil styrte Putin og hans oligarker, men utover det? Lite av politiske visjoner.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Da vet man jo hvor de står. Hva vil du beskrive Nrk som?

 5. Avatar for Erland Erland says:

  Ikke langt unna. Men jeg syns NRK gjør mye bra også. Men når det gjelder politikk vet man stort sett hva man får.

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Siden de både propaganderer multikulti og Navalny hadde det jo vært interessant å vite hva de mener om å skyte folk fra Kaukasus som en politisk visjon.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere