Saudi-Arabia gjennomfører ett angrep hver tiende dag på Jemens helseinstitusjoner og vannforsyning

0
Skolebarn i Jemen i ruinene av en skole som Saudi-Aarabia bombet. Shutterstock

En ny analyse fra Oxfam viser at siden krigen mot Jemen begynte i mars 2015 har Saudi-Arabia gjennomført i gjennomsnitt ett flyangrep hver tiende dag mot helseinstitusjoner og vannforsyning i det fattige nabolandet Jemen.

Det har vært over 21.700 flyangrep mot Jemen siden krigen startet, i henhold til Yemen Data Project. Alan Macleod i Mintpress kommenterer undersøkelsen fra Oxfam og skriver:

Virkningene av det kontinuerlige angrepet har vært ødeleggende, noe som har utløst ei krise med episke proporsjoner. FN anslår at 14 millioner mennesker – over halvparten av landets befolkning – risikerer hungersnød, og 20,5 millioner trenger hjelp til å få tilgang til drikkevann. “Vital infrastruktur som sjukehus, klinikker, vanntanker og brønner har gjennomgående vært angrepsmål gjennom hele denne konflikten. De skadene og ødeleggelsene dette har ført til gjør Jemen enda mer utsatt for sykdommer som COVID og kolera,” sa Muhsin Siddiquey, landsjef for Oxfam i Yemen. «Liv går ikke bare tapt når bombene faller, men også i løpet av de ukene, månedene eller årene det tar før sykehus og brønner gjenoppbygges.»

Verdens matvareprogram har advart om en potensiell «hungersnød av bibelske proporsjoner» som en følge av dette.

Flyangrepene er blitt fordømt av FN, men våpensalget til Saudi-Arabia har økt. Donald Trump la personlig ned veto mot et lovforslag som ville stanse krigen. Storbritannia er en hovedleverandør av våpen til Saudi-Arabia, som står for 50 prosent av den britiske våpenindsutriens utenlandsmarked.

Over 100.000 barn har dødd som følge av krigen i Jemen. Over en kvart million er drept og et stort antall millioner lever på kanten av katastrofen, men hva gjør norske politikere, som elsker å framstille seg som menneskevennlige og fredsvennlige?

Les mer om Jemen på steigan.no her.


Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.