Rå profitter på ansiktsmasker

0
Foto: Shutterstock

På grunn av koronakrisa og stadig flere pålegg om å bruke ansiktsmasker har prisen på masker gått rett til værs. «Apotek1 opplyste til VG i april at en 100-pakning med munnbind kostet omtrent 180 kroner før coronakrisen. I dag koster et tilsvarende produkt 740 kroner – med halvparten så mange munnbind i pakken.» Dette skriver E24.

Hos Boots apotek koster en pakke med 50 munnbind 745 kroner. I januar solgte apotekkjeden et lignende produkt til 100 kroner.

En av de store internasjonale selskapene for produskjon av ansiktsmasker og munnbind er giganten 3M. Eiersitsen der ser slik ut:

I 3M er Oljefondet også en av de store eierne med en aksjekapital på 7,4 milliarder kroner. Wells Fargo er en av de store eierne i 3M, og den største eieren i Wells Fargo er Warren Buffetts Berkshire Hathaway, som også investerer for Bill Gates. Så de rikeste av de rike kommer til å sko seg godt på dette også.

Stor demonstrasjon mot koronatiltakene i Canada

En stor demonstrasjon i Montréal 8. august 2020 protesterte mot kornatiltakene og kalte dem «overdrevne» og et angrep på frihetene og rettighetene i samfunnet. Demonstrantene bar for det meste ikke masker og holdt heller ingen «sosial distansering». Demonstrantene sa at loven gir statsministeren altfor store fullmakter. De gikk med plakater som «Nei til fryktpropagandaen!» og «Jeg vil leve i et fritt samfunn!»

Forrige artikkelBare 10 prosent av norsk kraft er fornybar – tro det eller ei!
Neste artikkelUdo Ulfkotte brente alle broer