Rå profitter på ansiktsmasker

14
Foto: Shutterstock

På grunn av koronakrisa og stadig flere pålegg om å bruke ansiktsmasker har prisen på masker gått rett til værs. «Apotek1 opplyste til VG i april at en 100-pakning med munnbind kostet omtrent 180 kroner før coronakrisen. I dag koster et tilsvarende produkt 740 kroner – med halvparten så mange munnbind i pakken.» Dette skriver E24.

Hos Boots apotek koster en pakke med 50 munnbind 745 kroner. I januar solgte apotekkjeden et lignende produkt til 100 kroner.

En av de store internasjonale selskapene for produskjon av ansiktsmasker og munnbind er giganten 3M. Eiersitsen der ser slik ut:

I 3M er Oljefondet også en av de store eierne med en aksjekapital på 7,4 milliarder kroner. Wells Fargo er en av de store eierne i 3M, og den største eieren i Wells Fargo er Warren Buffetts Berkshire Hathaway, som også investerer for Bill Gates. Så de rikeste av de rike kommer til å sko seg godt på dette også.

Stor demonstrasjon mot koronatiltakene i Canada

En stor demonstrasjon i Montréal 8. august 2020 protesterte mot kornatiltakene og kalte dem «overdrevne» og et angrep på frihetene og rettighetene i samfunnet. Demonstrantene bar for det meste ikke masker og holdt heller ingen «sosial distansering». Demonstrantene sa at loven gir statsministeren altfor store fullmakter. De gikk med plakater som «Nei til fryktpropagandaen!» og «Jeg vil leve i et fritt samfunn!»

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Dette er et ikke-problem, da produksjon av masker ikke er monopolisert, og de høye prisene vil derfor føre til økt produksjon, hvorpå prisene faller igjen.
  1594505076868

 2. Dette er et “marked” med strenge restriksjoner, ikke ei pølsebu.
  “A key factor challenging the growth of the industry is the rising prevalence of counterfeit products both in physical stores and on online platforms. The counterfeit masks are usually made in unsterile sweatshops that were previously used to manufacture designer jeans or fake handbags. In this regard, there have been instances of numerous producers labeling their products with fake brand names of reputed medical supply manufacturers, such as 3M. Such factors are expected to restrain market growth throughout the forecast period.”
  De som selger dette er de samma som produserer den" godkjente" varen. Her et par eksempler om eierskap fra apotekkjedene Boots og Apotek 1.
  Screenshot_20200809-135248
  Dette er hva det er, - monopolkapitalisme. Konkurranse? Nei takk. Sincerely NBIM&Wallstreet corp
  Screenshot_20200809-135026

 3. Jeg er bare så utrolig stolt av helsepersonellet i Norge, leger og sykepleiere jobber 36 timer i døgnet for å sikre menneskehetens eksistens, de klatrer over svære hauger med lik i korridorene på sykehusene for å redde oss andre. Lik stanken ligger som en tåke over hele Norge. De aller fleste leger og sykepleier jobber til de selv dør for å redde oss andre, krigstilstandene på sykehusene bare øker og øker på. Vi burde slutte å klappe for dem og heller bygge gullstatuer av alle de nye super heltene våre!!!

  For å vise ansvar så burde alle grave seg 6 fot ned i jorden og vært der i 6 mnd til det hyper farlige utryddelse døds viruset forsvinner.

  Personlig så har jeg tapet en madrass over ansiktet som jeg bruker 24/7 og drikker 1 liter antiback om dagen samt 100 km sosial distancing for å være noenlunde trygg.

  rwtetqt

  urtuetuetu dtyrewywtwetwrtwet

  FB_IMG_1586192335754 fjfghdfhdh jrjdjetuetu

  De som ønsker å overleve kan printe ut posteren på siste bilde og dele ut i postkasser, henge på stolper, gi til venner og familie osv. :slight_smile:

 4. Destabilisering kan også være motiv som søkes oppnådd gjennom motstridene signaler, og kan muligens ha den sørglige, men for noen gledelige effekt at pilleforbruket går opp. Kanskje ligger svarene i konturene av hva resultatet av likningen skal bli.

 5. Fra en Nrk- artikkel.
  Vi er på full fart ut i et ukjent farvann der ingen har vært tidligere, der det ikke finnes kart å navigere etter.


  Faktisk helt feil.
  Kartet finns i navigasjonsboka.
 6. At den ravende gale OTO psykopaten John Færseth ønsker at alle som ikke deler hans tanker og meninger skal sensureres er ikke noe nytt.
  Det ironiske i det hele er at han i en årrekke kjempet innbitt mot konspirasjonsteoretikere som trodde at det eksisterer hemmelige brorskap før han så innrømte han han var medlem i ett. :joy:

  Makta ønsker som Hitler å tie alt som avviker fra deres løgner slik at de får monopol på “sannheten”.

 7. Avatar for INK INK says:

  Jeg for min del falt for denne fra samme nettbutikk - den understreker liksom at masken først og fremst er symbolsk:

  image

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere