Politisk pandemi

6
Dr. Jean-François Toussaint. Skjermdump fra video.
George Chabert

Av George Chabert, Trondheim.

20. august annonserte nyhetsukebladet L’Express at den «populistiske illusjon» nå ligger bak oss. Takket være «pandemisjokket» er populistene nå «mindre vellykkede», blir det forklart. Det er ingen tvil om at pandemien har endret vesentlig på den politiske hverdagen i Vesten.

Angela Merkels popularitet har fått et oppsving takket være koronaviruset, og i Frankrike var det pandemien og  ikke presidentens bruk av politivold som rensket gatene for gule vester. I Italia har den populære innvandringsfiendtlige Matteo Salvini blitt effektivt nøytralisert takket være redselen de høye antall døde i mars-april skapte, selv om tilstrømningen av migranter siden da har økt med 150 %. I USA er pandemien det mest brukte redskapet mot Donald Trump, og mye tyder på at om man klarer å holde frykten i live i to måneder til, vil presidenten bli fjernet fra Det Hvite Hus.

Problemet med denne politiske strategien er at de økonomiske og sosiale kostnader ved nedstengning av samfunnet er enorme og langvarige. Dessuten er det i demokratiene vanskelig  å holde fakta skjult over lengre tid, til tross for de utallige «faktasjekkernes» innsats. Seieren over populistene risikerer å bli en Pyrrhosseier.

18. august ble lederen for det franske Institutt for biomedisinsk forskning og epidemiologiske studier i idretten (IRMES), Jean-François Toussaint, intervjuet. Hva tenkte han om den siste økningen i spredningen av koronaviruset på 221.267, altså 2.338 flere på én dag?

«Det viktigste i en pandemi er å vite antall dødsfall den forårsaker, og antall alvorlige tilfeller, innlagte pasienter, spesielt på intensivavdeling.»

Og faktum er at disse tallene har gått stadig ned siden april. De er i dag 99% mindre enn de var på sitt høyeste. Dette er tilfelle i hele Europa, til og med i Sverige som valgte å ikke nedstengte samfunnet, påpeker professor Toussaint.

Den såkalte andre bølge er ikke pasienter i intensivavdeling, og heller ikke innlagte pasienter, men unge mennesker uten symptomer, som vil vite om de har vært smittet. Doktor Toussaint konkluderer slik: Det som nå skjer, er en politisk misbruk av pandemien av et «vitenskapelig råd som ikke lenger er opptatt av den reelle risikoen, men som ønsker å påtvinge folk visse tankemønstre.» Om den økende bruk av masker i store deler av Europa, sier han følgende: «Dette er sosial mimikk, vi har absolutt ingen bevis at det fører til noen som helst vitenskapelige gevinst; vi er mer og mer i en verden av tro, mindre og mindre vitenskapelig, og mer og mer irrasjonell.»

De politiske spenninger i Norge er ikke like akutte som i USA eller Frankrike. Det er ingen grunn til å følge deres eksempel og risikere skyhøy arbeidsledighet, sosiale lidelser og en generasjon av elever og studenter uten vanlig skolegang. Eksempelet til etterfølgelse finner vi verken i Washington, Berlin, Paris eller Roma, men langt nærmere oss, både geografisk, språklig, kulturelt og politisk.

Kilder:

https://www.pressreader.com/france/l-express-france/20200820/281779926492595/textview

https://www.france24.com/en/20200815-migrant-arrivals-to-italy-soar-by-nearly-150-percent-over-the-past-year

https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-François Toussaint

https://www.insep.fr/fr

https://www.20minutes.fr/societe/2843283-20200820-epidemie-covid-19-connait-aucun-fremissement-france-comme-affirme-professeur-toussaint

http://www.francesoir.fr/opinions-tribunes-societe-sante/covid-19-redonner-aux-francais-le-gout-et-les-capacites-de-vivre


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. I 2019 var det store demonstrasjoner i hele verden mot eliten, I Wuhan og Hong Kong var de på vei til å ta ut Kommunistpartiet i Kina, samme så vi i en rekke andre land i vesten, i Frankrike så var det så ille at Macron hadde satt seg i helikopter og var klar til å forlate landet.

  Eliten skal av frykt og poff som troll ut av eske så dukket et påstått virus opp og all opposisjon i verden utslettet.

  Her i kommunen har vi hatt 2 smittetilfeller, en som ikke viste han hadde viruset og en som ble litt forkjøla … Litt av en jævla pandemi må jeg si. virkelig verdt å ødelegge landet for alltid.

  Verdens største skam og nå 6 mnd etter så finnes det forsatt folk som ikke skjønner at de er lurt opp i stry.

  Vi har bare såvidt sett starten, økonomisk kollaps, tvangsvaksinering med dødsvaksine og hungersnød er like om hjørnet.

  På filmen her forteller en lege om Moderna sin vaksine som vi skal tvinges til å ta, det hun sier er som hentet ut av en skrekkfilm.

  Om vi ikke har klart å få på plass en global motstandbevegelse senest innen jul så er løpet kjørt for menneskeheten.

 2. Avatar for FMD FMD says:

  Norge har samme korrupte globalisthorer, samme krigsforbryteravskum og samme landsforræderavskum. Det er i aller høyeste grad nødvendig med et oppgjør her i landet også, og de forhold som ramses opp i artikkelen vil hjelpe å bringe befolkningen til de nødvendige skritt.
  Det er også slik at vi er økonomisk knyttet til det globale pyramidespillet som er i ferd med å kollapse, og det er ingen måte å slippe unna på.
  Gull er i ferd med å gjeninnta tronen sin, og Norge har ikke noen gullbeholdning i det hele tatt. Vi kommer til å få svi, og det er viktig at vår korrupte elite får svi mye mer.

 3. "Hva tenkte han om den siste økningen i spredningen av koronaviruset på 221.267, altså 2.338 flere på én dag?

  «Det viktigste i en pandemi er å vite antall dødsfall den forårsaker, og antall alvorlige tilfeller, innlagte pasienter, spesielt på intensivavdeling.»

  NRK og MSM forøvrig fremstiller det som om smittede er syke, men over 90% har ikke symptomer i det hele tatt. NRK melder om 12 smittede her og 27 der, men ikke at de er symptomfrie, leseren skal få inntrykk at de ligger på båre. Korona-panikken skal opprettholdes til folk ønsker seg Gates’ vaksine.

  The Economic Times (India) sier at: "Of 100 people with infection, 80 do not have symptoms”.
  Og det til tross for ekstremt høyt innbyggertall per kvadratkilometer i Indias storbyer, dårlige sanitærforhold og manglende helsestell for mange av befolkningen.

  Skal ikke spørsmålet derfor bli, hvorfor skal de aller fleste av befolkningene ha en vaksine for et virus de ikke blir syke av? Det må være de som er i risikogruppene som skal ha vaksinen i tilfelle. Men de over 80 år utgjør bare en 4-5 prosent av befolkningene så da blir det ikke mye fortjeneste for legemiddel-gigantene.

  CEO for Merck, Henry Gadsden uttalte i en intervju i Fortune for 30 år siden at hans fremste mål var å selge medisiner til friske mennesker.

  Skal det utvikles en vaksine for et virus som over 99% overlever med tvangs-massevaksinering av milliarder? Skal ikke kroppens naturlige immunforsvar få hanskes med det, skal immunforsvaret erstattes med vaksineprogram? Det er det legemiddelgigantene som de ultrarike investerer i ønsker seg.

  Storkapitalens presse og media har klart å skremme og opprettholdt frykten i befolkningene til at folk ukritisk aksepterer hva makthaverne vil gjennomføre. En masse-vaksinering med en hasteutviklet vaksine av milliarder for et virus over 90 prosent ikke vet de har engang, med fare for bivirkninger for mange, er det bare storkapitalen med sine folk i WHO og helsedepartementene som er kynisk nok til å gjøre.

  Men bivirkninger må også medisineres, og får 5 prosent av en milliard tvangsvaksinerte bivirkninger, blir 50 millioner kunder til legemiddelgigantene for resten av livet. Følg pengene.

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Artig at gullprisen er femdoblet siden vi solgte det unna.Og allikevel feies det unna av aksjespekulantene som “etterpåklokskap” om det spørres om det var en tabbe. Selvfølgelig var det ikke en tabbe. Med gullreserver kunne de ikke kjøre oss konk og slavebinde oss. Noe lignende ser man med lav rente. Ingen sparer. Bare låner.
  Vi står foran en bratt læringskurve

 5. Avatar for FMD FMD says:

  Vesten sin holdning til gull har vært helt absurd siden USA gikk bort fra gullstandaren, rett og slett fiendtlig.
  Buffett kjøpte nettopp gull for 500 millioner dollar, samtidig som han solgte seg helt ut av mange selskaper.
 6. Avatar for Slangen Slangen says:

  Salget av krigsgullet var ei stor skam.
  Først og fremst på grunn av den unike historiske affeksjonsverdien. Kjellaren i Norges bank burde vore open for skuleklasser på historietime-tur.
  Ville sette stor pris på om nokon kunne ta seg tid til å publisere alle namna i Norges bank som er ansvarlege for at den historiske gullskatten gjekk tapt for Norge.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere