Koronapresidentvalget

5
Illustrasjon: Shutterstock
George Chabert

Av George Chabert, Trondheim.

Fra hans første øyeblikk som president har Donald Trump vært gjenstand for daglige angrep og en massiv, samstemmig kritikk fra mediene på begge sider av Atlanteren. CNN, Washington Post og New York Times setter dagsorden, og blir overalt ivrig etterfulgt. Stadig nye bøker beskriver hvor dum og farlig presidenten er. Men, som det sies: «Propaganda er det motsatte av artilleriet: Jo tyngre den er, jo svakere blir den.»

I snart fire år har opposisjonen i USA vært monomant opptatt å forfølge og eliminere Donald Trump. Da det mot slutten av 2019 ble klart at beskyldningene om russisk konspirasjon ikke førte frem, syntes gjenvalg av den sittende presidenten i 2020 nærmest uunngåelig. Den amerikanske økonomien var jo i oppsving, og den ble styrket av nye handelsavtaler med Mexico, Canada og Kina.

Men demokratene ga ikke opp, og i valgets år 2020 har nye muligheter til å fjerne Donald Trump mirakuløst dukket opp. De voldelige opptøyene som etterfulgte George Floyds dødsfall, ble ivrig utnyttet av demokratene. På spørsmål om hvor lenge opptøyene og okkupasjonen i Seattle kunne vare, svarte Jenny Durkan, ordføreren i byen, at dette kunne bli «en sommer av kjærlighet».

Dette så lovende ut, og presidenten ble fremstilt som eneansvarlig for opptøyene. Da han sendte føderale styrker for å bekjempe volden, ble de kalt «Trumps stormtropper» av Nancy Pelosi, lederen for demokratenes gruppe i Representantenes hus.

I dag virker det imidlertid langt mindre sikkert at vold, mord, vandalisme og annen kriminalitet, særlig i byer styrt av demokratene, vil gagne demokratenes kandidat i høstens presidentvalg.

Den økonomiske krisen forårsaket av koronapandemien er ikke av finansiell art, som den i 2008. Årets plutselige fall i den økonomiske aktiviteten har kun eksterne grunner, og den kan derfor skyte fart igjen så snart disse forsvinner. 

Som bladet Forbes skrev 15. juli, kan koronakrisen være en «V-formet lavkonjunktur». I så fall «vil økonomien ta seg opp igjen like raskt som den har sunket, med minimale langvarige skader.»

Det sikreste jokerkortet for å eliminere Donald Trump er derfor covid-19, som demokratenes leder omdøpte til «Trump-viruset». 52 millioner arbeidsplasser som gikk tapt, annonserte utkastelser fra egne boliger, utallige småbedrifter som går konkurs – nå er det hele Trumps program om å gjøre Amerika «stort igjen» som står i fare for å gå i vasken. 

Det har demokratene skjønt, og de gjør derfor alt for å drøye helsekrisen så lenge som mulig ved å holde landet nedstengt, selv om det skader de svakeste. Jeff Bezos, derimot, ble 20. juli 13 milliarder rikere på én dag.

Skolene i det demokratisk ledede California skal ikke åpne etter sommeren, slik at krisestemmingen forsterkes maksimalt.

Munnbind er lite effektive i å hindre spredningen av viruset, men de har en betydelig psykologisk effekt, og er blitt demokratenes fremste politiske fane. Som Joe Biden erklærte nylig: «Det forventes at det blir to hundre tusen døde før det er over.»

Vi kan være sikre på at koronapandemien vil øke i mediene frem til den 4. november 2020. Etter det vil epidemien, uansett valgresultat, ikke lenger dominere nyhetene, for den politiske gevinsten ved å telle de døde vil da være forsvunnet.

(Bergens Tidende 31. juli)


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Han ER en dum og farlig president, men han er ikke den første. Da er det større sjanse for at han blir den siste.
  Når det gjelder korona og nedstegning, så kan jeg ikke skjønne at det plutselig er så om å gjøre å tviholde på dette forkvaklede systemet. Vi burde heller bruke tiden til å utvikle våre egen motstandskraft, i en hver forstand.
  Nå er tiden å være på bærtur.

 2. Avatar for ABC ABC says:

  "vil økonomien ta seg opp igjen like raskt som den har sunket, med minimale langvarige skade"

  Er ikke det litt optimistisk… Og sedelpressen er den ende løsningen framover så lenge det varer. Det uansett hvem som er president eller statsminister. Trur jeg da. Interessant er fravær fra diskusjonen om bristen av kunnskap om dagens pengersystem. En høyaktuell kunnskap om man nå skal prøve og ordne opp i det hele.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Etterat han ga Jerusalem til sionistene var jeg ferdig med ham. Det var siste dråpen for meg. Ingen flere tvil om hvem karen er og hva han står for.
  Så satte jeg meg inn i ting og lærte en hel del informasjon som fikk meg til å sitte igjen gapende. Ting jeg aldri la sammen men som jeg nå ser. Siden forrige uke er det ingen flere respektløse kommentarer fra meg om orange man men go on Mr. Trump. All the best to you.

 4. Det er bare spill for galleriet, når kameene er skrudd av så drar Trump, Hillary på Epsteins orgier samen.

  FOX News er Rupert Murdocks blekke, en av toppene i NWO og så tror noen på dette tullet ?
  Målet er å sette folk opp opp mot hverandre og starte rasekrig og borgerkrig. Innen 2020 er over så er også USA borte.

 5. Avatar for Mari Mari says:

  Jeg er nok ikke sånn helt sikker lenger. Ikke siden jeg fant ut at Gates og Clinton foundation samarbeider. Det jeg vet derimot er at Trump ikke har trykket nuke knappen mens Clinton er gal nok til å gjøre det. Samt at han motsetter seg corona og vaksine hysteriet.

  Forresten så fikk jeg tips om at 5G tårnene har en chip som sier, hold deg fast: Covid-19. Jeg ble lovet et bildet av det.
  I tillegg slutter Nederland med kontanter fra og med 1. Januar 2021. Isteden skal det digitale økonomiske systemet Microsoft har patent på brukes. Du vil ikke ha tilgang til dine penger uten vaksine og chippen som selvfølgelig fortsatt vil være en frivillig sak.
  Hell has arrived!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere