Hilsen til steigan.no fra Venezia

0
Ponte Rialto i Venezia. Foto: Shutterstock

Av Kristin Flood.

Kjære Pål Steigan.

Som stringerjournalist for norsk presse i Italia, blant annet i en årrekke for Aftenposten, har jeg siden 1990-tallet fulgt nyhetsbildet parallelt i Italia og Norge. Særlig den kritiske journalistikken, som har en viktig samfunnsoppgave, har endret seg. Mange nye nettaviser og såkalt ‘uoffisielle’ nyhetskanaler på internett stiller kritiske spørsmål, men jeg observerer en mangel på journalistisk soliditet, respekt og ansvarsfølelse som har vært varemerke for en god presse.  

Å belyse aktuelle saker fra uvante vinkler er essensielt for en kritisk presse, fordi det bekrefter ytringsfriheten. I Italia får de nye, uoffisielle nyhetskanalene i dag stadig større oppmerksomhet. Blant de norske synes jeg steigan.no utmerker seg for sin kritiske dekning av aktuelle samfunnsspørsmål. Selv om jeg kan være uenig, beundrer jeg ditt mot og engasjement og synes du gjør en viktig jobb for norsk publikum. I de siste månedene har jeg fulgt med på de ‘uoffisielle’ stemmene om Covid19. Her er det mye hummer og kanari, men i steigan.no har du presentert kontroversielle spørsmål fra nye vinklinger og i ukonvensjonelle perspektiver. Det er godt å lese en profesjonell journalist som våger å stille spørsmål som er skremmende fraværende i øvrig norsk media.

Vennlig hilsen Kristin Flood.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.