Norge med rosa sokker og dobbeltmoral til FNs sikkerhetsråd

5
Erna Solberg er så lysten på plass i Sikkerhetsrådet at hun også bønnfaller Nord-Korea om en stemme, selv om hun ellers prøver å tyne landet så godt hun kan. Shutterstock

Norge har siden 2007 svidd av 29 millioner kroner og brukt alle diplomatiske midler, inkludert rosa sokker, for å komme inn i FNs sikkerhetsråd. Hvorfor? Dette skriver kommentator Thomas Vermes i ABC Nyheter, og fortsetter:

Onsdag starter FNs generalforsamling prosessen som skal avgjøre om hvilke to land av Norge, Canada og Irland som skal få sitte i FNs utøvende organ, Sikkerhetsrådet i to år.

Norge, som ifølge folkerettsekspertene Cecilie Hellestveit og Gro Nystuen siden andre verdenskrig har deltatt i over hundre militære utenlandsoperasjoner, noen av dem i strid med folkeretten, markedsfører seg overfor alle FNs medlemsland som en fredsnasjon, en liten og uavhengig stat, for å få deres stemmer.

Ambassadører fra øystater er fløyet inn til Norge og fått se herligheten her. Og «alle» er blitt utstyrt med rosa sokker.

Ja, Norge har brukt 302.000 kroner på sokker i den norske valgkampanje-fargen rosa, kunne Klassekampen fortelle lørdag. En halv million kroner er gått med til sokker, FN-pins, mansjettknapper og brillepusseskinn.

Alt for å få land til å stemme Norge inn i Sikkerhetsrådet i perioden 2021-2022. Der sitter fem stormakter fast, mens ti andre land alternerer.

Norge var som kjent landet som slapp flest bomber over Libya.

Kommentar:

Fabelaktig! Rosa sokker til verden for å få Solberg-gjengen inn i Sikkerhetsrådet. Dagens Næringsliv kan fortelle at Venninner kan bli Norges representanter i sikkerhetsrådet:

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er venninne med og inhabil overfor FN-ambassadør Mona Juul. Nå har en venninne av både Søreide og Juul søkt om å bli Juuls stedfortreder i FNs sikkerhetsråd.

Og dette kameraderiet og denne sjølforherligelsen skal norske skattebetalere bruke penger på? Thomas Vermes har helt rett: Sjølve kampanjen har nok kostet 29 millioner. Men mange av de rundhåndede gavene Erna Solberg har øst ut av håndveska til ulike formål rundt i verden har vært deler av samme politikk, kjøpe seg goodwill for at slike som henne skal kunne erobre rampelyset på verdensscenene.

Redaktør Pål Steigan og Kari Jaquesson hadde en samtale om dette her:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er kajsabredde-1024x233.jpg
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Toby Toby says:

  Rosa sokker!?
  Hvilke brilliante hjerner klarer å finne på dette?

 2. Avatar for Olav Olav says:

  “Svidd av 29 millioner” ??? Det dreier seg om milliardbeløp. Når bestikkelsene til ekteparet Clinton med hundrevis av millioner også begynte i 2007 så er det selvsagt heller ingen tilfeldighet: Aftenposten, 19. november 2016. Norge har gitt hundrevis av millioner til Clinton-stiftelsen. Etter at Hillary Clinton tapte presidentvalget, stuper støtten. Norge har siden 2007 inngått avtaler som gir 640 millioner kroner til prosjekter som Clinton-stiftelsen driver. Tilsvarende i beste fall tvetydige målsetninger har jo også “uhjelpen” hatt spesielt gjennom denne perioden.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Både Epstein og George Floyd drev med “women and child trafficking”. Clinton samarbeidet med Epstein og hans fangehull på Epstein Island, med støtte fra Norge.
  Epstein Island ligger i kort avstand fra Haiti, som brukes for å rekruttere sexslaver. Ikke langt fra Epstein Island ligger Necker Island, eid av Richard Branson.

  Necker Island is a 30-hectare (74-acre) island[1] in the British Virgin Islands just north of Virgin Gorda. The island’s land is entirely owned by Sir Richard Branson, chairman of the Virgin Group

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Med gult hjerte. Som ifølge urban dictionary betyr (smiley) vennskap og kjærlighet uten sex…

 5. Sett deg inn i hva rosa sokker og rosa sko symboliserer så skal jeg love deg du blir vettskremt :wink:

  Tidens beste, grundigste og mest avslørende dokumentar som er laget

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere