Fire dager med gatekamper i franske Dijon

9

I fire dager var den franske byen Dijon hjemsøkt av gatekamper mellom nordafrikanere og tsjetsjenere. Det hele skal ha begynt med at en tsjetsjensk gutt på 16 år ble angrepet av nordafrikanere tidligere i juni 2020. Dette førte til at tsjetsjenerne ville hevne seg. De kom til dels langveis fra og hadde med seg alt fra slagvåpen og macheheter til skytevåpen og kampene utspant seg i bydelen Les Grésilles der det bor svært mange nordafrikanere.

Videoer viser unge menn med automatvåpen. Le Figaro kalte tsjetsjenernes aksjon for en straffeekspedisjon. Det franske justisdepartementet sier til avisa at tsjetsjenske kriminelle bander har herjet i Frankrike lenge og at de bruker vold for å terrorisere andre grupper.

Frankrike går svanger med bandekriger og det som verre er i ghettoene. Landets mislykte innvandringspolitikk, den økonomiske krisa og utviklinga av kriminelle og ekstreme religiøse hrupper har gjort disse områdene til kruttønner der en liten gnist kan utløse en eksplosjon. Innvandrerbydelene er fattige, innbyggerne føler seg overlatt til seg sjøl og forrådt av myndighetene og raseriet er stort.

Det er også verdt å merke seg forskjellen på hvordan fransk politi har reagert mot de stort sett svært fredelige gule vestene – med vannkanoner, tåregass og farlig skyts – mens politiet lenge lot de væpnede bandene holde på som de ville.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Det er bare en bonus, at vi skader hverandre.

 2. De væpnede bandene som Pål skriver om kalles i Tyskland “de klankriminelle”. Der skrives det massivt om at politiet og ordensmakten rett og slett har gitt opp byer og regioner av Tyskland og konsentrert seg om å holde de sentrale byene under kontroll.
  Men selv det er besværlig. Neukølln og Kreutzberg i Berlin er daglige kampsoner.
  Ruhr-området er fullstendig oppgitt. derfor kunne det komme en melding fra Marxloh ved Duisburg forleden dag: “Wir verbieten allen Unglaubigen,unseren Stadtteil zu betreten” ja,Marxloh styres nå av salafister og kriminelle i symbiose og de hevder å ha 2000 AK-47 til å skyte med.
  Pål er optimistisk når han skriver at Frankrike går svanger med bandekriger. Frankrike går så definitivt svanger med en borgerkrig.

 3. BLM/Antifa/Soros har opprettet en ny stat i Seattle. Det er opplegg for borgerkrig. Å tro at bandekrig med en minoritet på noen 1000 kan sammenlignes med 500.000 demonstranter er fantasi.
  Nå har vi en global (bevegelse) for å erklære lojalitet til de svarte
  “Borgerkrigen” i Frankrike har ingen hørt om

  -Frankrike går så definitivt svanger med en borgerkrig.

  De som vil skje er at Macron vil tape valget. Situasjonen i USA er at det vil ikke bli noe valg

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Frankrike har bare kommet lengre enn de andre vestlige landene, så tilsvarende etniske småskalakriger vil komme til andre land med en tilsvarende innvandringspolitikk også.

  For å si det kort så kan Globohomo-tilhengerne ignorere virkeligheten at folk identifiserer seg med sin egen etniske gruppe i multietniske land, men som vi ser kan de ikke ignorere vekk konsekvensene av at folk føler en etnisk tilhørlighet hvor det er oss og dem.
  doublethink

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette kalles på norsk “å ha to tanker i hodet på samme tid” og er ment å understreke at man har overlegne mentale egenskaper.

 6. Om jeg har oppfattet tankegangen til kulturliberale riktig angående innvandring av tverre sjeler til Norge/Europa, så kan man sammenfatte den slik at det ikke er sammenheng mellom egenarten til innvandrere og deres handlinger.

  En nordmann og en somalier er i utgangspunktet like. Det er først når en somalisk familie krysser grensen til Norge at faktoren miljø begynner å virke på den somaliske familien. Mangel på integrering gjør at familien blir skjøvet mot islamske verdier. Utestenging fra arbeidsmarkedet gjør den somaliske faren frustrert, og kan føre til vold i hjemmet. Dette gjør igjen at den somaliske sønnen, i kombinasjon med mangel på uteområder, kan bli utagerende.

  Det er altså ikke det at innvandrere kan ha andre normer, annen mentalitet og annen bakgrunn, som forårsaker konflikt i det norske norm-miljøet; det er det som blir gjort og ikke gjort mot innvandrerne som forårsaker problemene, og da kan vi bare velge å oppføre oss annerledes slik at problemene ikke oppstår.

  Men noen ganger er det i det hele tatt ikke snakk om et problem tilknytt innvandring eller innvandrere, men snakk om en illusjon som kan løyses opp, som her:

  Rasist: Innvandrere fra muslimske land er betydelig overrepresentert i overgrepsvoldtekter.
  Kulturliberal: Hvite nordmenn voldtar også. Ikke lag voldtekt til en sak om rase.

  Her oppløyser den kulturliberale kaoset fra rasisten ved å uttrykke et empatisk perspektiv. Problemet er løyst internt, og nå er det ikke mer å tenke på for denne gang.

  –Overført til gatekampene mellom arabere og tsjetsjenere i franske Dijon, så kan man bare uttrykke at denne støyen nok skyldes fattigdom, fransk rasisme og mangel på uteområder, og at galliske franskmenn kanskje ville sloss på samme måte med samme miljøfaktorer. I tillegg kan ikke brune og svarte være rasister, og da blir sammenligningen mer som to gjenger av fotballsupportere.

  –Den kulturliberale psyke er immun mot rasjonelle argument som ikke harmonerer med egen emosjonelle ideologi (jamfør kommunister), så du kan se langt etter at patologiske kulturliberale skal trekke noen lærdom fra dette, runeulv.

 7. Avatar for runeulv runeulv says:

  For de mest hjernevaskede kanskje, men om flertallet ikke hadde sakte skiftet standpunkt med ny informasjon, så hadde ikke de progressive vært så opptatt av å sensurere andre virkelighetsforståelser enn den progressive ortodoksien.

  kneeler

 8. Hva tenker du her ? …

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere